Burgemeester Van Bijsterveldt reikte de 'Huug' vorig jaar uit aan de Bekendste Delftenaar 2018, Chris Oomen, voormalig CEO van zorgverzekeraar DSW (Foto: Koos Bommelé)
Burgemeester Van Bijsterveldt reikte de 'Huug' vorig jaar uit aan de Bekendste Delftenaar 2018, Chris Oomen, voormalig CEO van zorgverzekeraar DSW (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Wie nomineert u als Dé Delftenaar van het Jaar?

Algemeen

DELFT - Na bijna vijftien jaar zeer succesvol de rubriek 'Bekendste Delftenaar van Het Jaar' te hebben gebracht, is het tijd voor iets nieuws. Een gewijzigde opzet. We gaan dit jaar op zoek naar Dé Delftenaar van het Jaar!

Door Ruud Stift

De afgelopen jaren merkten wij dat Delft veel mensen herbergt die goed doen voor de stad. Vaak mensen die 'we' nog niet kennen, maar die wel erkenning verdienen. U kunt als lezer van Delft op Zondag ACTIEF bijdragen, uw stempel op deze verkiezing drukken. Wie heeft in uw ogen dit jaar het meest voor Delft betekent, wie komt volgens u in aanmerking voor deze prestigieuze titel? Nomineer haar of hem en omschrijf waarom hij/zij Dé Delftenaar van het Jaar moet worden! Dus, neem de gelegenheid te baat. Met deze vernieuwde opzet hopen we onontgonnen gebied te onderzoeken. Welke 'goeddoeners' kent Delft nog niet, maar zijn dit jaar wel heel waardevol gebleken voor de wijk, de sportvereniging, het buurthuis of het bejaardentehuis? Of kent u iemand op uw werkplek die zijn nek sociaal-maatschappelijk uitsteekt binnen Delft? In welke hoedanigheid hij of zij zijn beste steentjes heeft bijgedragen, weet u haarfijn te omschrijven.

Genomineerden
Als alle door u, het lezend publiek, genomineerde kandidaten zijn verzameld, gaat een volgende selectieronde van start. Uit alle inzendingen selecteert de vakjury tien mensen die we zo snel mogelijk presenteren in de Delft op Zondag. We stellen deze tien overgebleven genomineerden nader aan u voor en dan kan er definitief gestemd worden op Dé Delftenaar van uw keuze. Om de eerlijkheid van de verkiezing te waarborgen, brengt een vakjury ook haar deel in. Het publieksgedeelte telt voor 50% mee, de andere helft wordt ingevuld door bijdragen van de vakjury, waarin een aantal gerenommeerde voormalig 'Bekendste Delftenaren' zitting zullen nemen. Zij zullen vanuit hun brede netwerk ook mensen aandragen. Let op: U kunt kandidaten voordragen tot donderdag 31 oktober!

Dé Delftenaar van het Jaar. Hoe valt dat bij Bekend Delft? Wij vroegen het aan twee 'gezichten' van Delft.

Nachtburgemeester Leo Quack:
"Dit lijkt me een leuke en objectieve opzet. Dat geeft mensen die als 'stille kracht' op de achtergrond in de coulissen hun beste beentje voor Delft voorzetten een podium. Ik kan zeker ook vanuit mijn netwerk mensen aandragen die het verdienen om wat meer in het zonnetje te worden gezet."
Evelien van der Kruit, directeur Marketing Delft:
"Een bijzondere opzet. Vernieuwend, want op deze manier zit je niet per se vast aan de geijkte ondernemers of bedrijven die vaak langskomen. Ook het individu wordt zichtbaar, vaak onder invloed van social media. We moeten het hebben van de ambassadeurs van de stad, die weten mooie verhalen te vertellen."

Over twee weken, donderdag 31 oktober, willen we alle aangedragen kandidaten in kaart hebben. Het is aan u, succes!

Hoe kunt u nomineren?
Nomineer haar of hem door voor donderdag 31 oktober een mailtje te sturen naar delftenaar@delftopzondag.nl. Toch liever fysiek inleveren? Vul dan onderstaand strookje in en stuur deze op naar: Delft op Zondag / Rodi Media ZH, Energieweg 3, 2627 AP Delft. Zelf deponeren in onze brievenbus kan uiteraard ook. Succes!