De nieuwe aanwinst van Bunkercomplex Park Overvoorde, de DAF 1300 KMC/BB
De nieuwe aanwinst van Bunkercomplex Park Overvoorde, de DAF 1300 KMC/BB

Seizoensafsluiting Park Overvoorde Rijswijk

Algemeen

RIJSWIJK - Zondag 20 oktober vindt de laatste seizoensopenstelling plaats van Museum Bescherming Bevolking/Bunkercomplex Park Overvoorde aan de Van Vredenburchweg 176a in Rijswijk.

In de Funkhorchstelle in Park Overvoorde luisterde de Duitse Luftwaffe vijandelijke radioberichten af. De plek was een onderdeel van het Englandspiel met de bijbehorende spionageactiviteiten. Er woonden en werkten circa 90 man personeel van de Luftwaffe. Tijdens de Koude Oorlog zijn de bunkers uitgebreid om de commandovoering van de Bescherming Bevolking te huisvesten. Nu is het Bunkercomplex Park Overvoorde / Museum Bescherming Bevolking er gevestigd.
De gidsen vertellen wat de functies van de bunkers waren, tijdens WO II en later in de Koude Oorlog. Ze laten zien welke maatregelen er getroffen werden om de bevolking te beschermen tegen een mogelijke atoomaanval. Speciaal voor kinderen worden BB-reddingstechnieken opgezet. Zij kunnen zelf aan de slag met stokken, touw en knoopwerk. Er kan o.l.v. een enthousiaste begeleider zelfs met 'granaten' worden gegooid.

De 'nieuwe aanwinst', de DAF 1300 KMC/BB, (de zogenaamde Lange DAF), door medewerking van de gemeente Rijswijk vast in de collectie, is ook te bewonderen. In het museum kunt u kennismaken met de enthousiaste modelbouwers van IPMS regio Zuid Holland, die een deel van hun modellen tentoonstellen en informeren over de modelbouw hobby. Bunkercomplex Park Overvoorde is zondag 20 oktober geopend van 10.00 tot 16.00 uur, de laatste rondleiding start om 15.30 uur. Hierna sluiten de poorten tot maart 2020. Entree: Volwassenen 7,50 euro, kinderen t/m 12 jaar 5,00 euro.