Anne Boorsma en Anneke Meijelink hopen op veel bezoekers tijdens de benefiet van Sparta Delft (Koos Bommelé)
Anne Boorsma en Anneke Meijelink hopen op veel bezoekers tijdens de benefiet van Sparta Delft (Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Benefietavond bij Sparta Delft

sport

DELFT - Zaterdag 12 oktober staat bij de Delftse Gymnastiek Vereniging Sparta een benefietavond op het programma.

Door Ruud Stift

Een benefietavond getiteld Sparta aan de mat die op de site ronkend aangekondigd wordt met de term 'spetterend'. Wij voelen initiatiefnemer Anne Boorsma en leidster/bestuurslid Anneke Meijelink aan de tand over de ins en outs.
Anneke: "Bij Sparta Delft ijveren voor kwalitatief hoogstaande lessen en daar hoort goed materiaal bij. En daarenboven: hoe meer middelen, hoe beter de lessen. We gaan voor een nieuwe mat, die kost zo'n 2.500 euro. Verder zijn sommige toestellen aan vervanging toe, zoals het hoogrek voor de heren en de plankoline (trampolineplank). Ook een FlikFlakker, een rond kussen dat helpt bij het aanleren van de flikflak, de overslag en de Arabier (vergelijkbaar met de radslag), zou ons verder helpen. Met de opbrengst van de avond hopen we specifieke toestellen aan te kunnen schaffen die we nog niet hebben of het onderhoud aan bestaande toestellen te kunnen bekostigen."

Turnvoorstelling
Anne: "Het is de eerste keer dat we een benefiet organiseren, dus we hebben niet echt een richtbedrag voor ogen. Volgend jaar, als we 135 jaar bestaan, willen we een benefiet-jubileumavond organiseren. Dan willen we nog groter uitpakken. Deze avond zal bestaan uit een turnvoorstelling getiteld 'Cirque du Tanthof', een wijnproeverij, kinderanimatie (schminken, springen en een film) en live-muziek van de band 'Third-party'. Hierna kan worden genoten van een heerlijk tapasdiner bij Casa del Sol Conosco in de Dasstraat. Zij staan een deel van de opbrengst aan ons af. Bart Kooiman van wijnhandel 'De Wijnstok' heeft een aantal heerlijk Sparta-wijnen geselecteerd. Deze zijn te koop en ook hiervan vloeit een deel van de opbrengst naar de clubkas."

Programma
De avond vindt plaats in de gymzaal aan de Fretstraat 2. Karin Schrederhof, wethouder Wonen, Wmo en sport, verzorgt rond 17.30 uur de opening. Daarna staan, tot 19.00 uur, de turnvoorstelling, de wijnproeverij, de animatie en de live-muziek op het programma. Van 19.00 uur tot 21.30 uur draait er een film voor de kinderen (tot circa 21.00 uur) en kan er door de volwassenen worden genoten van het heerlijke, speciaal samengestelde tapasdiner bij Casa del Sol Conosco.
Anneke: "De turnvoorstelling vindt plaats in de kleine zaal. Hier kunnen belangstellenden de kunsten van de turnsters bewonderen, onder het genot van een hapje en een drankje. Third-party speelt een mix van soul: 'van Etta James tot Al Green, met een scheut Aretha op een bedje van Marvin'. Sparta Delft geeft les op drie locaties: de Fretstraat, 't Raam en de Van Alkemadestraat (kleutergymnastiek). We hebben 220 leden, waarvan het grootste deel zich recreatief op de toestellen vermaakt. De wedstrijdselectie bestaat uit circa 25 kinderen in de leeftijd van 8 t/m 15 jaar. Sparta Delft vloeide voort uit de gymnastiek die Jacques van Marken ooit introduceerde bij de Gistfabriek." Opgeven voor de benefietavond kan via de site: www.sparta-delft.nl/benefiet