Met 'cakes', voorgesorteerde garens, maakt Monique het kiezen makkelijker. | Foto: EvE
Met 'cakes', voorgesorteerde garens, maakt Monique het kiezen makkelijker. | Foto: EvE

Nieuwe cursussen bij Atelier Kleurrijk Vilt

advertenties

DELFT - Dit najaar lekker op de bank zitten en graag iets omhanden? Kom je handwerkvaardigheden bijschaven bij Atelier Kleurrijk Vilt!

Natuurlijk kun je het hele jaar door handwerken, maar het najaar en de winter zijn wel bij uitstek geschikt om lekker warm op de bank bezig te zijn. En voor tips, ideeën en materialen ga je natuurlijk naar Atelier Kleurrijk Vilt in de Rochussenstraat. "De wintergarens zijn net binnen", vertelt eigenaresse Monique de Vreede. "Dit jaar zien we bijvoorbeeld veel oker, warme roodtinten, aubergine en groen. Deels hangt dat samen met de mode. Dat is handig, want dan kun je je eigen werkstuk combineren bij dat leuke kledingsetje dat je gekocht hebt. " Wie bij Monique binnenwandelt ziet dat er een overweldigende hoeveelheid garens, wol in alle denkbare kleuren te verkrijgen zijn. Voor wie het dan duizelt heeft Monique een handig nieuw product: een pakketje met voorgesorteerde garens in diverse kleuren en soorten. "Cakes noemen we dat", legt ze uit "Met zo'n set kun je dan bijvoorbeeld een mooie sjaal maken zonder dat je zelf alles uit hoeft te zoeken"

Breien en vilten
Wie zijn of haar handwerkskills wil verbeteren of uitbreiden is bij Monique eveneens aan het goede adres. Deze maand starten weer twee verschillende cursussen. De eerste is een cursus sokken breien. "Die start op donderdag 31 oktober. In totaal zijn het vier bijeenkomsten. Tweewekelijks op donderdag van 14.00-16.00 uur. Je leert alles over sokken breien. Het is op zich niet moeilijk, maar je moet wel even weten hoe het zit met de hiel en de teen." Sokken breien is overigens populair, en niet alleen omdat mensen sokken nodig hebben: "Het is ook heel rustgevend. Omdat het steeds dezelfde steek is is het bijna een soort mediteren."
Daarnaast start op 24 oktober een cursus algemene vilttechnieken. "Vijf donderdagen van 10.00-12.00 uur. Je leert vijf verschillende technieken waarmee je allerlei dingen kunt maken. De cursus wordt afgesloten met een hele dag waarbij je een groter werk, bijvoorbeeld en tas, een sjaal of een hoed kunt maken." Vilt is natuurlijk waar het atelier haar naam aan dankt en vilten is natuurlijk populair. En verrassend veelzijdig. "Studenten komen ook geregeld vilt halen voor bijvoorbeeld maquettes."

Handwerkclub
En natuurlijk organiseert Monique ook wekelijks om woensdagochtend een gezellige haak- en breiclub. Verder heeft zij een grote collectie handwerkboeken en alles wat je verder nodig hebt om lekker aan de slag te gaan. Kortom: Atelier Kleurrijk Vilt is the place to be. Kom gerust eens langs of kijk op www.kleurrijkvilt.nl.