v.l.n.r.: Eric v Nieuwenhoven, Ferry Ammerlaan, Marguerite Janssen, Donna Koot en Rutger van Hulsen. | Foto: PR
v.l.n.r.: Eric v Nieuwenhoven, Ferry Ammerlaan, Marguerite Janssen, Donna Koot en Rutger van Hulsen. | Foto: PR Foto: Tony Tangel

Vertrouwd en leuk sporten bij SENSUS (Fys'Optima)

kijk op de wijk

DELFT - Sporten onder begeleiding van een kundige fysiotherapeut. Het kan bij Fys'Optima in Delft!

Vier locaties. Achttien therapeuten. Voor wie op zoek is naar goede fysiotherapeutische zorg is Fys'Optima al sinds de jaren '80 een vertrouwd adres in Delft. "Je kunt bij ons terecht voor een grote verscheidenheid aan behandelingen, waaronder manuele therapie, psychosomatische therapie, zwangerschapsklachten, bijvoorbeeld bekkenproblemen, maar ook voor het maken van een echo of medical taping", somt therapeute Donna Koot op. "Fys'Optima Delft is onderdeel van het Fys'Optima kwaliteitsnetwerk, waarin fysiotherapiepraktijken door heel Nederland samenwerken." Kwaliteitsnetwerken, dat houd ook in dat de therapeuten bij Fys'Optima zichzelf voortdurend bijscholen en geregistreerd zijn. Fys'Optima Delft mag ook het HKZ keurmerk voor goede zorg dragen.

Motiveren
Training is een belangrijk onderdeel van veel therapieën bij Fys'Optima. Om jou te motiveren om in beweging te blijven heeft de praktijk SENSUS ontwikkeld; een abonnement waarbij je, begeleid door een kundige SENSUS-trainer, kunt sporten. "Daarin wijken we dus af van een reguliere sportschool", legt Donna, zelf ook SENSUS-trainer, uit. "Dat doen we in onze eigen oefenruimte op de locatie in de Van Beresteynstraat (Vermeertoren). "SENSUS is niet alleen bedoeld voor onze eigen patiënten, maar voor iedereen. We starten met een kennismakingsgesprek waarin we de doelen kunnen stellen. Van daaruit stellen we dan een trainingsprogramma op. Hoewel er ook in groepen (tot maximaal 10 personen) getraind wordt, heeft dus iedereen zijn of haar eigen schema en doelstelling. Iedere dag is er ook een 'dagmenu' in de zaal, zodat je naast je eigen programma ook kunt kiezen voor het dagprogramma. En natuurlijk staan we altijd klaar voor vragen of hulp."

Persoonlijk
Het gaat bij Fys'Optima om jou: "Bij de intake kijken we echt naar jouw behoeften: wat kun je aan? Ervaar je klachten? Wat heb je nodig qua begeleiding? Het is persoonlijk. En zonder prestatiedrang. Natuurlijk werken we naar dat doel toe, maar in een tempo en op een manier die bij jou passen." Met deze goede begeleiding hopen de trainers van Fys'Optima te voorkomen dat het enthousiasme na verloop van tijd inzakt: "Wij geloven dat bewegen niet alleen maar goed voor je moet zijn. Het is belangrijk dat het ook leuk is, anders hou je het moeilijk vol", denkt Donna. En dat werkt, merkt zij: "De groep die momenteel met SENSUS bezig is, is heel ongedwongen. Er komen leuke sociale contacten uit voort. We werken met maand-abonnementen, dus je zit er ook niet heel lang aan vast." Meer weten of een afspraak maken voor een proefles? Kijk dan op www.fysoptimadelft.nl. Hier vindt je informatie over al onze diensten, en dus ook over SENSUS. Bellen (vrijblijvend) kan ook op tel. 015-25 65900.