Jack van Roon krijgt de bijbehorende versierselen uitgereikt (Foto: Koos Bommelé)
Jack van Roon krijgt de bijbehorende versierselen uitgereikt (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Bakker van Roon wint met gevulde speculaas!

Algemeen

DELFT - Bakker van Roon is bij de specialisatie gevulde speculaas eerste geworden van Zuid-Holland tijdens de jaarlijkse speculaaskeuring. Aan deze bakkerscompetitie deden 70 bakkers mee.

Jack van Roon is verguld met de bekroning: "Er werd zowel door de consument als door een vakjury getest op smaak, uiterlijk en de melange aan kruiden. Overall scoorden we een 7.95 gemiddeld met onze gevulde speculaas, genoeg voor de overwinning. Heel leuk, want we deden voor de eerste keer mee! Een grote eer voor ons hele team van 10 man sterk. Ieder heeft hier zijn/haar aandeel in gehad."

Kennis
"Het is leuk om je eigen kennis te laten testen en je hierin te verbeteren of deze te verbreden. De opmerkingen van de vakjury neem je mee om nog beter beslagen ten ijs te komen. We deden ook mee met de gewone, kleine speculaas (7.1) en de speculaas met amandelen (7.3). Hiermee scoorden we ruim voldoende, maar geen top drie notering. Was ook moeilijker, want hier deden 105 bakkers mee."

Appelrakker
Ook leuk: de landelijke lancering van de appelrakker, deze week. "Hiermee balden de landelijke bakkerijen gezamenlijk een vuist. Het idee om op dezelfde dag door heel Nederland met een nieuw baksel te komen, komt uit de koker van de Stadsbakker in Zwolle. Het haalde zelfs SBS6 en de hashtag (#appelrakker) was even trending. Iedere bakker in Nederland die meedeed hield zich aan de basisreceptuur, alleen in vorm mocht deze rakker verschillen. De ingrediënten? Roombladerdeeg met een vulling van roomspijs bovenop aangevuld met appel, kaneelsuiker en gelei. Een heerlijk weg te eten eenpersoons traktatie."