Afbeelding

Hemd van het Lijf: Kaylee van der Ven

vaste rubrieken

Kaylee van der Ven (22) zat, samen met haar vriend Dylan, in het tv-programma Utopia. In Delft heeft ze haar eigen tattoo-shop, Kaylee Ink.

-Waarom wilde je hier op de foto?
"Omdat ik hier, in het pand van Instore Conceptstore, sinds 9 september mijn eigen bedrijf Kaylee Ink ben begonnen. Iets waar ik heel trots op ben. Mijn eerste eigen onderneming. Het is nog heel spannend allemaal. Ik ben nu officieel anderhalve week open en het loopt al aardig."

-Wat is jouw achtergrond?
"Ik heb art & design gestudeerd aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Ik tekende vroeger altijd al en had op jonge leeftijd een fascinatie voor tattoos. Zodra het wettelijk toegestaan was, zat ik in de stoel bij de tatoeëerder."

-Mensen kunnen je kennen van Utopia. Waarom stapte je eruit?
"Ik voelde mij er niet erg op mijn gemak, ik herkende niets van mezelf terug."

-Wie kwam op het idee om mee te doen?
"Het was mijn idee. Ik keek er altijd naar. In eerste instantie zou ik alleen gaan, maar bij de casting zeiden ze tegen ons: 'Zouden jullie niet samen willen meedoen? Dan gaan we dat regelen!' Zodoende. Ik vind dat hij het goed doet. Hij bijt steeds meer van zich af en doet zijn eigen ding. Ik moet het nog tot eind december zonder hem uitzingen. Dat is niet makkelijk, want het gemis wordt elke dag erger."

-Zou het kunnen dat hij jouw compagnon wordt in de zaak?
"Ja, dat zou kunnen. Maar dat laat ik aan hem over, ik zou het wel leuk om hier samen te tatoeëren. Ik heb de kunde ook van hem afgekeken, hij heeft me de beginselen bijgebracht. Het zou goed passen, want hij is weer op andere vlakken gespecialiseerd. Hij gaat meer de realistische kant op, naast black art en dot work (stippen)."

-Wat is jouw stijl van tatoeëren?
"Voornamelijk klein werk, minimalistisch en gedetailleerd. En mandala's. In de zomerperiode wil ik er henna-tatoeages bij gaan doen."

-Heb je een idool binnen de tattoobranche?
"Ja, Bodil Schilperoord van Bodil Black Art in Alkmaar. Zij heeft mijn nek gedaan en dat is mijn favoriete tattoo. Zij is ook geregeld op uitnodiging in Berlijn en Londen aan het tatoeëren."

-Welke stijlen wil je je nog eigen maken?
"Dikke lijnen en ornamental, zoals Bodil ook pleegt te doen."

-Wat zijn je toekomstplannen?
"Voorlopig eerst wat meters maken en beter worden in mijn vak. Via Utopia heb ik veel exposure gegenereerd. Men reageert positief op wat ik op social media deel. Van heinde en ver komt men naar de shop voor een tattoo. Dat motiveert enorm."

-Als je burgemeester van Delft zou zijn, dan... zou ik meer straten 'behangen' met kunst. Mensen in vervoering brengen of aan het denken zetten met prachtige muurschilderingen bijvoorbeeld."