Een leuk doorkijkje:dames die de wedstrijd van oud Heren 1 tegen nieuw Heren 1 bekijken
Een leuk doorkijkje:dames die de wedstrijd van oud Heren 1 tegen nieuw Heren 1 bekijken

Hockeyclub Hudito bestaat 90 jaar!

sport

DELFT - Hudito viert dit jaar haar 90-jarig bestaan. Op 21 september 1929 werd Hudito (Houd Uw Doel in T' Oog) met 35 leden als eerste hockeyclub opgericht in Delft door een aantal leerlingen van de middelbare school.

Inmiddels is de hockeyvereniging aan de Anthony Fokkerweg niet meer weg te denken en anno 2019 uitgegroeid tot een club van maar liefst 1250 leden waaronder ook G-hockeyers en trimhockeyers.

Lustrum
Vrijdagavond 20 september begon het lustrum met wedstrijden van het huidige Heren 1 en Dames 1 tegen oud Heren en Dames 1 met daarna een openingsfeest. Om 00.00 uur werd de officiële verjaardag van Hudito gevierd. Zondag 22 september was er een speciale reünistenmiddag waarbij de reünisten werden uitgenodigd om onder het genot van een hapje en een drankje naar de wedstrijden van Dames 1 en Heren 1 te komen kijken. Wethouder Karin Schrederhof en Victor Brouwer van de KNHB kwamen Hudito persoonlijk feliciteren en hebben genoten van de wedstrijden van Heren en Dames 1 en de feestelijke en gezellige sfeer op Hudito. Deze zondag werd afgesloten met een lustrumfeest.

Feestdag
Het vieren van het lustrum is echter nog niet afgelopen. Op vrijdag 4 oktober vindt een Glow in de Darktoernooi plaats bij Hudito. Vijf jaar geleden was dit zo'n eclatant succes dat het nu weer op de kalender staat. Feest op het veld en daarna in het clubhuis! Zaterdag 19 oktober is er een speciale feestdag voor de jeugd waaronder een clinic voor de Jongste Jeugd en D-jeugd en een Shoot-Out Challenge voor de A, B en C-jeugd.

Diner Dansant
De viering van het 18e lustrum wordt s' avonds afgesloten met een Diner Dansant. De locatie is bij de buren aan de Rotterdamseweg, in een prachtige zaal bij Lijm & Cultuur.