De nieuwe Opel Corsa GS Line, met daarachter zijn iconische voorvader: Opel Corsa A GSi.
De nieuwe Opel Corsa GS Line, met daarachter zijn iconische voorvader: Opel Corsa A GSi.

De Opel Corsa GS Line iconisch naast zijn illustere voorganger

Algemeen

REGIO - De zesde generatie van de Opel Corsa heet de Opel Corsa GS Line. Afstammeling van zijn iconische voorvader, de Opel Corsa A GSi.

De Opel Corsa GS Line is tot in het kleinste detail geperfectioeneerd, voor optimale efficiëntie. De Opel Corsa GS Line is moderner en dynamischer dan ooit. De auto heeft een extra sportief uiterlijk. En als je daarop uit bent, dan krijg je waar voor je geld. De nieuwe Opel Corsa GS Line is voorzien van een 1.2-liter turbomotor, met een vermogen van 96 kW (130 pk) en een maximumkoppel van 230 Nm. De goede acceleratie is hiermee wel verzekerd, aangezien je er met de moderne krachtbron 8,7 seconden over doet om van nul naar honderd te gaan. De topsnelheid van de Opel Corsa GS Line ligt op 208 kilometer per uur.
De krachtbron heeft een gunstig brandstofverbruik. Sportstoelen mogen niet ontbreken in een sportieve auto. De toerenteller en aanvullende instrumenten, zoals een oliedrukmeter en voltmeter, voorzagen de Corsa A GSi-bestuurder van belangrijke gegevens. Met sportvelgen en brede banden liet de Corsa GSi zien dat hij zich niet alleen comfortabel zou voelen in het normale wegverkeer. Bij de nieuwe Corsa GS Line is dat niet anders. Deze versie is onder meer te herkennen aan de sportieve bumpers voor en achter en een verchroomd uitlaatstuk. In Sport-modus biedt de auto een scherper stuur- en motorrespons. Illuster was ie en illuster is ie opnieuw.

Motorhuis Delft
www.motorhuis.nl