Bridgen leuk om te doen en relatief makkelijk aan te leren
Bridgen leuk om te doen en relatief makkelijk aan te leren

Bridgend Delft in actie!

sport

DELFT - Vier Delftse bridgeclubs hebben de handen ineengeslagen en organiseren voor de 4e keer weer een bridgecursus.

De clubs, die bij elkaar ruim 300 bridgers verenigen, willen met hun gezamenlijke actie meer mensen enthousiast maken voor de sport en meer leden werven. Vorig jaar leverde dat maar liefst 42 cursisten op.

Denksport
Bridge is een leuke denksport waarbij het ook nog heel gezellig is. Samen met je bridgepartner speel je tegen een ander team aan één tafel, speelt een paar spellen met genoeg tijd om ook gezellig contact te hebben. Daarna wissel je van teams. Tijdens het spelen moet je nadenken. Bridge speel je met kaarten waarbij je onderzoekt hoeveel 'slagen' je kunt maken met kaarten en dan kijkt of het dan ook nog lukt. Het spel duurt kort dus en ook al gaat het even wat minder, dan kun je weer vol goede moed aan het volgende spel beginnen. Het is echt een hele leuke manier om er helemaal even 'uit' te zijn, bovendien is bridge is een heel goedkope sport!

Niveau
Om bridge te leren starten vier samenwerkende bridgeclubs: De Gaech, Gisolf, One Down Delft en Prometheus een cursus in Buurthuis Voorhof, Herman Gorterhof 165 in Delft. De cursus bestaat uit 12 lessen op maandag, vanaf 23 september of woensdag 25 september, elke avond van 19.30 uur - 22.00 uur. De kosten bedragen 80 euro, inclusief lesboek.
Ga de uitdaging aan, je zult het vast heel erg leuk vinden! Wie er een beetje tijd en enthousiasme in stopt, kan al redelijk snel op een behoorlijk niveau meespelen. Als je het leuk vindt kun je ook via internet spelen met spelers over de hele wereld. Uitdagingen genoeg.

Informatie
Wil je er meer over weten? Mail dan naar bridgecursusdelft@gmail of kijk op facebook BridgeninDelft