Het team van GGZ Delfland wat meedoet aan de Socialrun
Het team van GGZ Delfland wat meedoet aan de Socialrun

GGZ Delfland loopt 555 km tegen stigma

Algemeen

DELFT - Bijna de helft van ons krijgt te maken met een psychische aandoening, maar we praten er zelden over. Patiënten en medewerkers van GGZ Delfland brengen daar verandering in.

Op vrijdag 20 september staan zij aan de start van de Socialrun: een non-stop estafetteloop van 555 kilometer in 48 uur. De Socialrun is een bijzonder evenement dat op een positieve manier aandacht vraagt voor minder stigmatisering van mensen met psychische problemen. Veel mensen schamen zich voor hun psychische problemen, terwijl dat helemaal niet nodig zou hoeven zijn.

"Bijna 1 op de 2 Nederlanders krijgt in zijn of haar leven te maken met een psychische aandoening. Daarmee is het eigenlijk een hele normale zaak. Er zonder schaamte over kunnen praten, helpt mensen weer op de goede weg. Meer openheid is nodig", aldus Gerhard Ockeloen, deelnemer namens GGZ Delfland.

Sponsoren
De Socialrun is de langste estafetteloop van Nederland. Eén loper rent de afstand van bijna twee marathons. De route van 555 km gaat via Utrecht door Drenthe en Friesland en via de Afsluitdijk, Haarlem en Zoetermeer naar de finish in Zeist. Elke kilometer kan voor vijf euro gesponsord worden. De opbrengsten gaan naar projecten van Samen Sterk Zonder Stigma. Deze stichting stimuleert openheid over psychische aandoeningen om de vooroordelen te verminderen. Het GGZ Delfland-team kan worden gesponsord via http://www.socialrun.nl/campaigns/team-ggz-delfland/

GGZ Delfland helpt jongeren, volwassenen en ouderen met eenvoudige tot zeer complexe psychische problemen. Voor hulp op afspraak, dagbesteding, preventie en re-integratie of acute noodhulp, opvang en behandeling in een van de klinieken. Met verschillende locaties in de regio's Rijnmond en Haaglanden is GGZ Delfland makkelijk bereikbaar.