<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Onder toeziend oog van de -zelf ook bouwende- buren aan de slag op je eigen kavel in Nieuw Delft. (foto: PR)
Onder toeziend oog van de -zelf ook bouwende- buren aan de slag op je eigen kavel in Nieuw Delft. (foto: PR)

Lekker aan de slag op je eigen kavel

DELFT - De uitgangspunten voor het aanbod kavels om een eigen huis op te bouwen in Nieuw Delft zijn definitief. Deze uitgangspunten worden op zaterdag 21 september a.s. gepresenteerd.

De Projectorganisatie Nieuw Delft maakt dan de uitgangspunten bekend voor de nieuwe zelfbouwkavels op veld 6. De bekendmaking staat gepland tijdens het evenement Nieuw Delft Presenteert, tussen 13.00 en 17.00 uur in de publieksruimte van het stadskantoor.

In concept
Het concept was al langer bekend. Op donderdag 18 juli j.l. werd het concept kavelpaspoort, met de voorlopige spelregels voor zelfbouw al gepresenteerd. Hierbinnen kunnen belangstellenden hun eigen woning, werkruimte, galerie of atelier kunnen realiseren. In de tussenliggende periode is getoetst of het kavelpaspoort belangstellenden voldoende informatie en ruimte heeft geboden om ambities te realiseren.

'Vrij binnenlopen'
Tijdens de middag bij Nieuw Delft Presenteert komt u meer te weten over deze uitgangspunten, die samen met de belangstellenden tot stand zijn gekomen. Uiteraard kunt u ook terecht met al uw vragen over het te volgen traject als je hier je eigen huis wilt bouwen. Maar ook is het mogelijk om kennis te maken met -de ideeën van- andere bouwers van een eigen huis.
De nieuwe zelfbouwkavels hebben een eigen 'stand' op Nieuw Delft Presenteert. U hoeft zich niet van tevoren aan te melden en u kunt 'vrij binnenlopen', op een tijdstip dat u uitkomt tussen de genoemde openingstijden.
Tegelijkertijd wordt er tijdens Nieuw Delft Presenteert een gratis rondleiding gegeven langs de huizen die allemaal al door andere particuliere bouwers zijn neergezet in Nieuw Delft. Deze rondleiding duurt van 14.30 tot 15.30 uur.
Hiervoor moet je je wel even aanmelden, dat kan simpel door een mailtje te sturen naar nieuwdelft@delft.nl.
Er is een beperkt aantal plekken en vol is vol.

Kwaliteit leefomgeving
De bedoelde bouwkavels bevinden zich in het Van Leeuwenhoekkwartier, tussen de Ireneboulevard, het Van Leeuwenhoekpark en de Nieuwe Gracht. Er zijn twee soorten kavels: circa twaalf individuele kavels (PO) aan het Van Leeuwenhoekpark en het hofje en twee groepskavels aan de Nieuwe Gracht en het hofje (CPO).
Uitgangspunt voor het gebied is de realisatie van een mobiliteitshub, met als voordelen de prettige zekerheid van gegarandeerde mobiliteit, meer ruimte voor groen en met lagere investeringen in auto's en parkeerplaatsen. Een uitkomst voor buurtbewoners en andere gebruikers die slimmere oplossingen willen voor hun mobiliteitsbehoefte en 'hoge kwaliteit van hun leefomgeving' zoeken.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de te verkrijgen kavels op veld 6, raadpleeg dan www.nieuwdelft.nl of volg de ontwikkelingen op Facebook, Twitter of Instagram. Vragen kunnen ook gemaild worden naar het genoemde e-mailadres.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>