<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Daal Makelaardij

Vrijstaande woning aan het water, een tuin met tuinhuis in landhuisstijl

DELFT - Een huis met historie, maar wel helemaal van deze tijd. Een vrijstaand huis bovendien, met een grote tuin. Waar je in alle rust kan genieten op één van de terrassen òf op de gezellige vlonder aan het water. Frits en Judith Bruinings hebben hier heerlijk gewoond.

In 2003 verhuisden ze van een twee-onder-één-kap woning in Den Hoorn hier naartoe. Een voormalige tuinderswoning, die nu precies honderd jaar oud is. "Het huis is in deze buurt bij veel mensen bekend", zegt Frits. "Het is goed herkenbaar vanwege de opvallende luiken en de historische waarde straalt er van af. Een aantal jaar geleden is dit stuk van de Dijkshoornseweg Delfts grondgebied geworden. Maar gevoelsmatig zijn we Horenaars."
Toen Frits en Judith het huis kochten, hebben ze eerst veel moeten renoveren en verbouwen. De aanbouw van de woonkamer en de aanbouw boven waren er al en de modernisering betrof vooral een nieuwe keuken en een nieuwe badkamer. "Een aantal kozijnen zijn vernieuwd en overal is dubbel glas en er is vloerverwarming gekomen", zegt Judith. "We hebben het huis opgeknapt en naar deze tijd gebracht. Maar het blijft herkenbaar een authentiek huis, met een vestibule, een kamer-en-suite en een diepe wijnkelder."
Daarnaast zijn er originele stijlkenmerken bewaard gebleven, zoals paneeldeuren en glas-in-lood. En niet te vergeten de originele Delftse tegellambrisering in de hal en de originele trap. "We hebben altijd gezegd dat we hier oud willen worden", zegt ze. "Maar nu even niet. Ik ga namelijk terug naar mijn roots, naar de Noordhoornseweg. Daar wonen mijn ouders, die al op leeftijd zijn. Mijn vader is ook tuinder geweest en hij heeft zijn volkstuin opgeofferd, zodat wij daar ons eigen huis kunnen bouwen."
Een leuk vooruitzicht, maar het gaat toch met gemengde gevoelens. "Het is hier zo comfortabel en rustig wonen", zegt Frits, "met ruim 800 vierkante meter eigen grond."
De woning heeft een sfeervolle woonkamer met massieve vloerdelen. Er is een open haard en fraaie bewaard gebleven en-suite deuren zijn de doorgang naar de serre. Er is een moderne open keuken, met daarachter de eetkamer en aansluitend de tuinkamer. De keuken is uitgerust met diverse inbouwapparatuur. Vanuit de tuinkamer is er toegang tot de bijzondere tuin, en tot de ruime garage van 25 vierkante meter, die volop stallings- en bergruimte biedt. "Aan de achterkant van de garage is er nog een afgesloten kamer, die wij gebruiken als werkkamer", zegt Frits.
In de tuin zijn meerdere terrassen, waarvan één direct bij het huis, aan het water. Verderop in de tuin staat een mooi tuinhuis in landhuisstijl, met een knusse veranda en een buitenkeuken. "Het is toegestaan hier een tweede huis te bouwen, mits het ontwerp aan het bestemmingsplan voldoet", zegt Judith. Op de eerste verdieping zijn er drie volwaardige slaapkamers. De badkamer is luxe uitgevoerd met een ligbad, met whirlpool, een tweede toilet, een afzonderlijke inloopdouche, een dubbele wastafel en een handdoekenradiator. De vliering is in twee ruime delen opgedeeld, beide bereikbaar met een eigen vlizotrap. "Je kan hier gratis parkeren, maar wij hebben een eigen oprit met plaats voor meerdere auto's", zegt Frits. "We doen boodschappen in het dorp, maar ook in Delft en zijn op de fiets ook zo op de Beestenmarkt."

Dijkshoornseweg 159, Delft
(Wonen incl. garage 200 m2)
Vraagprijs 1.095.000 euro k.k.
Van Daal Makelaardij
Voldersgracht 33
2611 EV Delft
(015) 212 73 00
www.vandaalmakelaardij.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>