<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Marleen Cremers met een paar Rwandese kinderen
Marleen Cremers met een paar Rwandese kinderen (Foto: )

Marleen fietst voor het goede doel

DELFT - Fietsen door Rwanda voor het goede doel, wie durft de uitdaging aan?

Een aantal vrouwen uit Delft en omgeving hebben zich al aangemeld voor deze reis. Zij gaan in januari 2020 tien dagen lang een mooie tocht maken door Rwanda.

Initiator Marleen Cremers doet uit de doeken wat er op het programma staat:
"Uiteraard wordt gestart met een bezoek aan het genocidemonument in Kigali om stil te staan bij de afschuwelijke volkerenmoord die daar in 1994 heeft plaatsgevonden. Het land heeft zich daarna economisch en sociaal zo goed ontwikkeld dat het inmiddels een voorbeeld is voor veel andere Afrikaanse landen. Ook zijn er een aantal mooie natuurgebieden waarvan we er twee bezoeken tijdens onze tocht."

Projecten
"Het doel van deze reis is om geld op te halen voor de Stichting Melania/Rwanda. Stichting Melania steunt al bijna 100 jaar succesvol projecten voor vrouwelijke ondernemers in ontwikkelingslanden. Zo verdienen zij een eigen inkomen en worden economisch zelfstandig. Tijdens de reis gaan we ook een kijkje nemen bij enkele van deze projecten om zelf te ervaren welk verschil je maakt met een donatie aan de projecten in Rwanda. Op het platteland heerst immers nog veel armoede."

Vervoer
"Fiets je mee? Een beetje fietservaring is mooi meegenomen als je de uitdaging aan gaat. Gemiddeld fietsen we zo'n 60 km per dag. Maar wordt het te zwaar of heb je een slechte dag, dan is er vervoer beschikbaar in de vorm van minibusjes. Deze worden ook gebruikt voor de transfers. De kosten zijn circa 2000 euro all-in dus voor reis, verblijf, eten, nationaal park en fiets. Daarnaast haalt iedere deelnemer 1000 euro aan sponsorgeld op voor projecten van vrouwengroepen in Rwanda. We hebben nog plaats voor enkele deelnemers."

Infrastructuur
Marleen heeft zelf eerder voor het goede doel in Afrika gefietst. Ze organiseert nu, als bestuurslid van Stichting Melania, zelf een fietsreis, samen met nog een bestuurslid en een vrijwilliger die oorspronkelijk uit Rwanda komt.
"Op de fiets leer je een land pas echt kennen. Zeker als je dan ook de projecten kunt bezoeken waarvoor je sponsorgeld hebt verzameld. De infrastructuur van Rwanda is grappig genoeg heel geschikt voor (westerse) fietsers. En het mooie van Stichting Melania is dat het een relatief kleine organisatie is, die geheel op gemotiveerde vrijwilligers draait, zodat alle geld naar de projecten kan."

Heb je interesse om mee te gaan en/of wil je meer informatie, stuur dan een e-mail naar: mcremers@melania.nl. Als je de actie alleen financieel wilt steunen, dan kan dat via de 'pif-world' pagina van Stichting Melania: http://bit.ly/Melania02. Elke bijdrage is welkom!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>