<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Joris Linssen trad met zijn band Caramba op tijdens de ledendagen van De Laatste Eer. Voorzitter Paul de Bree (3e van links) genoot mee.
Joris Linssen trad met zijn band Caramba op tijdens de ledendagen van De Laatste Eer. Voorzitter Paul de Bree (3e van links) genoot mee. (Foto: )

Ledendagen van De Laatste Eer drukbezocht

DELFT - Deze week organiseerde uitvaartvereniging De Laatste Eer haar jaarlijkse ledendag. Beter gezegd ledendagen, want de toeloop van leden - maar liefst 1600 in aantal - noopte de organisatie om de bijeenkomst in Theater de Veste op twee dagen plaats te laten vinden.

Op beide dagen, woensdag 4 en donderdag 5 september, stond een middag- of avondprogramma op het menu. Optredend artiest was Joris Linssen die met zijn band Caramba de hoogtepunten uit zijn theaterprogramma RAAK! speelde.
De voorzitter van de Laatste Eer, Paul de Bree, sprak van een groot succes: "Ongelofelijk, toch? We doen dit nu voor de 3e keer en het aantal aanmeldingen is al verdubbeld, van 800 op de eerste ledendag, 1200 tijdens de tweede editie tot 1600 nu. De meeste mensen zijn ook verbaasd vanwege het leuke, luchtige karakter van de samenkomst. Het is geen zware kost, wat je misschien zou verwachten. Ze ontmoeten hier ook de ledenraad en het bestuur. Het is voor ons een goed middel om de respons te peilen. We laten hiermee zien dat we midden in de samenleving staan. Sommige leden vroegen al wanneer de editie van volgens jaar plaats gaat vinden, zodat ze daar rekening mee kunnen houden. De gemiddelde leeftijd was 60/70 jaar, maar de meesten stonden op het laatste heerlijk mee te swingen. Heerlijk!"

Echte verhalen
Joris Linssen: "Dit is leuk om te doen, want het is een heel dankbaar publiek. Ons programma draait om levensverhalen, we geven ons allemaal bloot op het podium. Vertellen allemaal zeer persoonlijke dingen, echte verhalen over een dementerende moeder, een vermiste dochter, dingen waar het publiek zich in herkent. In die zin ligt dit programma thematisch in het verlengde van mijn tv-werk, want ook daar op Schiphol tijdens het draaien van 'Helllo Goodbye' draait het om herinneringen en mooie verhalen."

Ruud Stift

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>