De Kia XCeed en Ceed SW, straks ook als Plug-in Hybrid-varianten verkrijgbaar.
De Kia XCeed en Ceed SW, straks ook als Plug-in Hybrid-varianten verkrijgbaar.

'Elektrisch' rijden doet z'n intrede in segment van Kia XCeed en Ceed Sportswagon

Algemeen

De volgende stap in het 'elektrisch' rijden is door Kia gezet. Het merk heeft namelijk de Plug-in Hybrid varianten van de Kia XCeed en Ceed Sportswagon gepresenteerd.

De twee nieuwe modellen met lage emissie gaan begin 2020 in de verkoop in Europa. Het is de eerste keer dat Kia elektrische aandrijvingen gebruikt in het segment van de XCeed en de Ceed Sportswagon. "Deze twee modellen markeren een belangrijke nieuwe fase voor Kia, waarin we geavanceerde, vooruitstrevende aandrijvingen introduceren om ons aanbod te vergroten", aldus Kia. "De komst van de nieuwe generatie Ceed leidde in de eerste helft van 2019 tot een verkoopgroei van 40,1 procent in vergelijking met vorig jaar. Met de nieuwe Plug-in Hybrid-varianten wordt het aanbod nog aantrekkelijker."
In de eerste helft van 2019 was één op de zeven verkochte Kia-modellen in Europa 'elektrisch' en deze trend zet zich door. Waar andere merken elektrificatie zien als een plan voor de toekomst, beschikt Kia al over een hele reeks elektrische auto's. Het aanbod mild-hybrid, hybride, plug-in-hybride en volledig elektrische auto's biedt de klanten meer keuze en lagere gebruikskosten. De Kia XCeed en Ceed Sportswagon Plug-in Hybrid worden gebouwd als de eerste plug-in hybride-modellen van Kia in Europa. De ongeëvenaarde garantie van zeven jaar of 150.000 kilometer is standaard en omvat ook de batterij en de elektromotor van de nieuwe aandrijving. De nieuwe modellen worden speciaal gebouwd voor Europa en zijn vanaf begin 2020 te koop. De twee nieuwe modellen hebben allebei specifieke designkenmerken waarmee ze zich onderscheiden van andere benzine- en dieseluitvoeringen van de Kia XCeed en Ceed Sportswagon. Beiden hebben een nieuwe, gesloten tiger nose grille voor aerodynamische efficiëntie. De Sportswagon-modellen hebben een kenmerkende 'eco plug-in'-badge. De laadaansluiting is bij beide modellen geïntegreerd in het linker voorspatbord. Standaard zijn 16-inch lichtmetalen velgen, met voor elk model een uniek nieuw wieldesign.

Kia Autohaag Zeeuw Delft
www.autohaagzeeuw.nl/
vestigingen/kia-delft/