Tjan van Loenen (vooraan rechts) draaft op bij The Repair Shop van RTL4
Tjan van Loenen (vooraan rechts) draaft op bij The Repair Shop van RTL4

Delftse horlogemaker Tjan bij Humberto op RTL4

Algemeen


DELFT - De Delftse stadsuurwerkmaker Tjan van Loenen -verantwoordelijk voor het onderhoud van de torenuurwerken van de Nieuwe Kerk, de Oude Kerk en het Stadhuis Delft - figureert vanavond, maandag 2 september om 21.30 uur, in het nieuwe programma The Repair Shop bij RTL 4. Dit programma draait om voorwerpen die beschadigd zijn, maar grote emotionele waarde hebben voor de eigenaar. In het programma worden deze items gerepareerd.

Dierbare objecten
Het programma gaat niet alleen om de restauratie zelf, Humberto Tan gaat in gesprek met de eigenaren. Zij vertellen waarom het zo dierbaar is en wat het voor ze betekent. Zo vertelt het programma de meest uiteenlopende verhalen. Vervolgens gaan vakmensen aan de slag om het voorwerp te herstellen. "Deze metamorfose is echt een lust voor het oog. Tot slot volgt de hereniging van het dierbare object met de eigenaar", laat Tan in een verklaring weten. Tjan van Loenen: "Ik heb voor The Repair Shop twee klokken en een zakhorloge mogen repareren. Vooral de samenwerking met de andere experts was een topervaring en natuurlijk de reacties van de mensen voor wie wij het hebben gedaan. Ik hoop dat jullie met z`n allen gaan kijken." 

Concurrentie Zo Goed Als Nieuw
The Repair Shop is gebaseerd op een Brits format, het programma was een grote hit op de BBC. The Repair Shop gaat de concurrentie aan met SBS, Talpa komt met Zo Goed Als Nieuw. Dit bijna identieke programma gaat woensdag 4 september van start.

The Repair Shop is vanaf maandag 2 september elke week om 21.30 uur te zien op RTL 4. Allemaal kijken dus, naar 'Humberto Tjan' !