Afbeelding

Mindfulness en Heartfulness-trainingen in Delft

advertenties

DELFT - Een mooi uiterlijk heeft ook alles te maken met een gezond innerlijk. Mindfulness kan daarbij helpen, zegt Corine Lepoutre van de Mindful Academy.

Er komt in het leven heel wat op je af. Drukte en stress. Hoe blijf je daarin gezond overeind? "Door te werken aan een goede basis,", denkt Corine. "En dat betekent: een goede relatie met jezelf aangaan en houden."

Concreet
Dat klinkt zweverig maar is eigenlijk heel concreet: "Om stevig in het leven te staan moet je op jezelf kunnen terugvallen. Terug naar je eigen innerlijk: wie ben ik en wat wil ik? In de praktijk komt dat neer op grenzen leren stellen, aan anderen, maar ook aan jezelf. Wat is er nu echt belangrijk voor jou? Welke prioriteiten moet je stellen en ben je ook in staat om die uit te voeren? Dat zijn overwegingen die je alleen kunt maken als je jezelf een rustmoment gunt. Jezelf onttrekt aan de waan van de dag." Om je daarbij te helpen biedt de Mindful Academy mindfulness trainingen aan. Op woensdagavond 18 september start er weer zo'n training in Buurthuis De Voorhof in Delft. "Door meditatie en dagelijkse oefeningen werk je aan je geestelijke hygiëne", aldus Corine. "Net zoals je iedere dag je tanden poetst is het ook goed om dagelijks je innerlijk te reinigen, zodat er weer ruimte ontstaat om te denken en beslissingen te nemen." Mindfulness is wetenschappelijk onderbouwd en wordt in veel gevallen door de zorgverzekering vergoed.

Heartfulness
Naast Mindfulness biedt de Mindful Academy ook een heartfulness & compassie training aan. Deze begint op donderdagavond 3 oktober in Delftstede. "Heartfulness is eigenlijk een verdieping van mindfulness", verduidelijkt Corine. "Je leert om jezelf en de omstandigheden die je niet kunt veranderen te aanvaarden. Om te leven vanuit je hart en geen compromis met jezelf te sluiten!" Meer weten? Kom langs of kijk op www.mindfulacademy.nl.