Het volledige ledenaantal van volleybalclub verenigd op de foto
Het volledige ledenaantal van volleybalclub verenigd op de foto

Volleyclub Volcano zoekt jong(er) bloed

sport

DELFT - Volleybalclub Volcano heeft net als veel sportclubs te maken met een teruglopend ledenaantal en een stijgende gemiddelde leeftijd. Dus is men naarstig op zoek naar jong(er) bloed.

Door Ruud Stift

"We hebben de fitste senioren van Delft, maar ook wij moeten natuurlijk wel blijven verjongen", zegt voorzitter Ton Berkien. De club trapt het seizoen af op 2 september met open maandagavonden in de Fortuna Sporthal aan de Schoemakerstraat 340, aanvang 19.45 uur, waar je gratis een paar avonden kennis kunt maken met volleybal. "Het is niet zo dat de ouderen nu afgedaan hebben, zij kunnen hier ook aan mee doen, wel moet je een beetje volleybalervaring hebben." Volleybalvereniging Volcano, bestaat sinds 1993 en telt op dit moment zo'n 65 leden. De club draait met vier mixed- en vier herenteams mee op alle niveaus van de NeVoBo-recreantencompetitie. "Onze competitieteams spelen in de A, B en C klasse, dus voor elk wat wils. Per seizoen - afhankelijk van de grootte van de poule - tussen de 12 en 16 wedstrijden. Onze thuiswedstrijden spelen we op de maandagavond in de Fortunahal." Uitwedstrijden zijn altijd op doordeweekse avonden. "We hebben nooit een jeugdopleiding gehad en daarmee geen automatische doorstroming naar de senioren", verklaart mede-oprichter Berkien het gebrek aan jong bloed. "Al zou er in Delft genoeg animo zijn voor een jongerentak, dan is het bijna onmogelijk om daarvoor zaalruimte en speeltijd te vinden."

Bezetting
Daarmee blijft Volcano een echte 18+-vereniging, maar verder zijn er geen leeftijdsgrenzen. "Ons oudste lid is een 70-plusser! In de acht competitieteams spelen alle generaties samen, dat gaat prima, maar de bezetting bij verschillende teams is dit seizoen aan de krappe kant." Hoewel Volcano een recreantenvereniging is, is er geen gebrek aan ambitie. Er wordt serieus getraind onder leiding van drie ervaren trainers. "Onze maandagavonden bestaan voor zeker de helft uit technische en tactische oefeningen, met als doel meer vaardigheid zowel per individu als in teamverband. Natuurlijk is op de trainingsavonden ruimte voor een partijtje. Er is plek voor iedereen, oud of jong, dames of heren, een ieder die op de middelbare school wel eens een balletje sloeg. Je kunt ook instappen bij de recreanten die geen competitie spelen, maar wel trainen. Ieder jaar in mei en september organiseren we het regionaal bekende Volcanotoernooi, waar ook bedrijfs- en gelegenheidsteams aan meedoen. Door het jaar heen zijn er nog een aantal onderlinge toernooien die vooral bedoeld zijn om elkaar wat beter te leren kennen. Dat kan trouwens ook na de training of wedstrijd in de gezellige bar van Volcano."Aanmelden en inlichtingen via rjvdpot@gmail.com Zie: www.vvvolcano.nl