Thomas Landman op het trainingsveld bij Taurus (Koos Bommelé)
Thomas Landman op het trainingsveld bij Taurus (Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Het Elftal van Thomas Landman

sport

DELFT - Een nieuwe rubriek. In de zomerstop bevragen we voetballers op een andere manier. Laten ze het achterste van hun tong zien? Misschien, misschien niet. U leert ze in ieder geval op een andere manier kennen. Deel 9: Het Elftal van Thomas Landman (21), speler van derdeklasser SVVV Taurus. Positie: centrale verdediger.

Door Ruud Stift

Vorig seizoen greep Taurus net naast de promotiepoule in de derde klasse. Volgens Thomas omdat Taurus 'wel vaak leuk speelde -ook tegen de favoriet geachte teams- maar het op het einde door persoonlijke fouten helaas iets te vaak onnodig weg gaf.' In de degradatiepoule eindigde de ploeg bij de bovenste twee en dus wisten ze zich soeverein te handhaven.

-Wat is jouw favoriete Fantasy Football Elftal?
"Zo, meteen de makkelijkste vraag. Eh, laat eens kijken. Edwin van der Sar op de goal. Rechtsachter Kyle Walker van Manchester City, als centraal duo Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk en linksachter Andrew Robertson van FC Liverpool. Op het middenveld Frenkie de Jong, Kevin de Bruyne en Andres Iniësta. Voorin Lionel Messi op rechts, Zlatan Ibrahimovic in de spits en en Johan Cruyff op links. Kan dat wel? Ja, toch? De Verlosser Cruyff kon overal spelen."

-Wat is je favoriete voetbalclub in binnen- en buitenland?
"Club binnenland heb je kunnen merken aan mijn favoriete elftal, dat is Ajax. Als buitenlandse club ga ik voor FC Barcelona. Toch wel, hoewel ze zonder Messi zoekende zijn."
-Wat zou je doen met 1 miljoen?
"Ik zou niet heel veel veranderen aan de levensstijl die ik tot nut toe gewend ben. Okay, waarschijnlijk wel een mooi huisje kopen, maar voor de rest? Ja, ik denk iets meer tripjes maken. Voetbaltripjes om mooie clubs te zien voetballen. Ik ben bijvoorbeeld al bij wedstrijden van Barcelona en Arsenal wezen kijken, mooie ervaringen. Het Emirates Stadium in Londen is prachtig."

-Wat doe je in het dagelijkse leven?
"Ik studeer technische natuurkunde aan de TU Delft. Ik ben dit jaar mijn bachelor aan het afronden. Daarna ga ik een master doen, dus ik ben nog minimaal twee jaar druk doende voordat ik - als ingenieur- mijn vleugels uit kan gaan spreiden."

-Wat kan er nog verbeterd worden aan jouw spel?
"Het voetballende gedeelte kan beter, met name de technische vaardigheden. Op het gebied van conditie, fitheid en tactisch inzicht zit het wel snor, maar mijn techniek laat een beetje te wensen over. Daarom pleeg ik altijd zo sober mogelijk te spelen, zonder al teveel tierelantijntjes. Dat heeft natuurlijk ook met mijn positie te maken. Als verdediger hoeft het niet mooi, als het maar effectief is. Maar ik zou wel wat frivoler uit willen pakken, zo nu en dan. Voetbal is toch een kijkspel, het oog wil ook wat."

-Wat is jouw grootste ergernis?
"Mensen die altijd en overal maar dingen moeten vinden van een ander. Die zich overal tegenaan bemoeien. Ik zeg: leven en laten leven. Waar maak je je druk om? Kijk eerst naar jezelf voordat je over een ander oordeelt."

-Wat is je favoriete vakantiebestemming?
"Zuid-Spanje. Daar ga ik geregeld naar toe. Zoals ook deze zomer, drie weken in de buurt van Barcelona, Catalonië. Op vakantie doe ik het liefst zo weinig mogelijk. Een beetje tennissen met zo'n houten batje en lekker dollen met een bal op het strand, zonder dat het al te actief wordt."

-Heb je een huisdier?
"Nee, dat is hier in het studentenhuis aan de Oostsingel niet toegestaan. Maar ik moet zeggen dat ik ook niet zo'n fan ben van huisdieren. Vroeger, thuis in het Noord-Hollandse Warmenhuizen hebben we wel katten gehad. Als ik moet kiezen liever geen hond, dat is zo'n gedoe."

-Verliefd, verloofd, getrouwd?
"Nee, niets van dat alles. Ik ben vrijgezel. Heb eigenlijk tot nu toe nooit een serieuze relatie gehad. Het moet iets toevoegen, zo niet dan blijf ik liever nog even lekker young, free and single."

-Wat zijn je hobby's buiten het voetbal?
"Met dit mooie weer van de laatste tijd lekker buiten barbecuen of een biertje pakken met een paar vrienden op de Beestenmarkt."

-Wat is je muzikale voorkeur? Ga je naar concerten?
"Nee, ik ga eigenlijk nooit naar een concert. Daar is mijn muzikale voorkeur denk ik te summier voor. Ben niet zo'n muziekliefhebber. Welk genre ik het leukst vind? Nederlandstalige muziek."