Het heerlijk verfrissende Gouden Ale van Delftse Brouwers (Foto: Petra Postuma)
Het heerlijk verfrissende Gouden Ale van Delftse Brouwers (Foto: Petra Postuma) Foto: Petra

Releaseparty Gouden Ale op Brouwplein!

Algemeen

DELFT - Zondag 8 september, aanvang: 15.00 uur, staat de feestelijke release van het 4e Gouden Eeuw themabier, Gouden Ale, gepland tijdens de finale van de Brewery Run op het Brouwplein!

Met live muziek van de legendarische band The Weepers, aanstekelijke rhythm & blues uit de 50's en 60's. Dit optreden valt samen met de aankomst van 400 hardlopers die tijdens de 'Brewery Run' langs alle deelnemende Delftse Brouwerijen zijn gegaan om de Gouden Eeuw themabieren te proeven vooraleer ze finishen op het Brouwplein!

Stap in de Gouden Eeuw, een themajaar dat naadloos aansluit bij de Delftse Brouwers brouwerij die hangt boven de recent ontdekte kelders die zelfs vóór de bloeiende handel van de 17e eeuw gebouwd werden. Delftse Brouwers huist in het Delftse Brouwhuis aan de Hippolytusbuurt én het Heilige Geestkerkhof (het 'Brouwplein') alwaar de resten van wellicht de oudste brouwerij van Nederland al in 1984 werden gevonden. Speciaal voor het Delftse themajaar 'Stap in de Gouden Eeuw' heeft brouwer John Brus van Delftse Brouwers een bier gebrouwen in de klassiek Engelse stijl golden ale. Goud van kleur, vol moutig, kruidig, verfrissend met een alcoholpercentage van 8,5%. Alle etiketten van Delftse Brouwers hebben een motief dat verwijst naar de geschiedenis van de nabije omgeving. Bijvoorbeeld de muren van de middeleeuwse kelders, het orgel van de voormalige St. Hippolytuskerk Kerk aan de Voorstraat, de souterrainraampjes van het provinciehuis op de Oude Delft enzovoort. Het etiket van het themabier Gouden Ale is geïnspireerd op de prachtige kanten kragen en gouden knopen op de kleding van de Delftse edelen en handelaren in de Gouden Eeuw. Zelfs het Delftse Brouwers-logo 'Hippo' heeft voor de gelegenheid wat 'blingbling' om de bevallige hals. Meer informatie over Delftse Brouwers: www.delftsebrouwers.nl Zie ook: www.delftsbrouwhuis.nl