<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Naaiatelier Narcis, inmiddels een vertrouwd gezicht aan de Hof van Delftlaan.
Naaiatelier Narcis, inmiddels een vertrouwd gezicht aan de Hof van Delftlaan.

Naaiatelier Narcis herstelt kleding en nog véél meer vakkundig

DELFT - Ruim een jaar geleden is Ahmad Hesari uit Afganistan zijn eigen naaiatelier begonnen aan de Hof van Delftlaan 76. Dat waren niet zijn eerste schreden binnen dit vak, want hij kan namelijk ook bogen op 25 jaar opgedane ervaring in eigen land.

De onderneming van Ahmad heet Naaiatelier Narcis, waar je terecht kan voor het verstellen en vermaken van kleding. Werkelijk al het denkbare op dit gebied kan Ahmad uitvoeren, de gewone kledingreparatie, het inzetten van ritsen, korter of langer maken van pantalons en alle denkbare andere werkzaamheden. "Maar ik doe echt alles, zelf het strijken van overhemden en gordijnen", zegt Ahmad.
Naaiatelier Narcis is gespecialiseerd in het aanpassen en repareren van kleding, waarbij kwaliteit en service hoog in het vaandel staan. "Sinds de opening heb ik echt niet te klagen over klandizie, al hadden we vorig jaar een rustige zomer. Het was toen zo warm, dat de mensen een beetje weg bleven. Dit jaar gaat het weer beter, want wie maakt er niet graag gebruik van een goede kleermaker die alle werkzaamheden kan uitvoeren en bovendien veel service levert."
Ahmad werkt veel samen met Stichting Stunt. Hier zijn mensen werkzaam met een afstand tot de arbeidsmarkt. De mensen van Stunt maken een product, waarvoor Ahmad de finishing touch uitvoert. Ja, daar werk ik al weer een tijdje veel en leuk mee samen."
In Naaiatelier Narcis zijn alle westerse moderne machines en materialen aanwezig om voor de klant een topproduct te maken. "Daarnaast is er een stomerijdepot en een stomerijservice", gaat hij verder. "Hier geldt drie brengen is twee betalen, dat is pas een mooi voordeel. Behalve pantalons en andere kledingstukken kun je hier alles brengen wat er te bedenken is, zoals dekbedden en spreien."
Ahmad is naar Nederland gekomen, omdat het voor hem in eigen land te gevaarlijk is geworden. Samen met Stichting Vluchtelingenwerk, de RBZ Groep en Stichting Qredits wordt hij geholpen zijn eigen bedrijf op te zetten in Nederland. Hij wordt daarbij begeleid en gecoacht door Egbert Muis van RBZ. Ahmad is kortgeleden vader geworden van zijn derde dochter. Hierdoor zijn er wat gewijzigde openingstijden, maar het grootste deel van de dag staat Ahmad voor iedereen klaar om zijn kleding op korte termijn vakkundig te herstellen. "De taal is nog een beetje een barrière, maar ik probeer me zo goed mogelijk verstaanbaar te maken en anders helpt Egbert mij."

Meer informatie
Naaiatelelier Narcis is bereikbaar via (06) 306 763 20. Kijk ook op
www.naaiatelier narcis.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>