Een volledig maagdarmkanaal is ook te zien op de tentoonstelling 150 jaar Gist
Een volledig maagdarmkanaal is ook te zien op de tentoonstelling 150 jaar Gist

Tentoonstelling over 150 jaar Gist en microben

cultuur

DELFT - Van donderdag 12 september tot en met zondag 15 december is de tentoonstelling '150 jaar Gist/Microben bepalen onze wereld' te zien bij DSM aan de Wateringseweg 1 te Delft.

De tentoonstelling kan iedere donderdag, vrijdag en zaterdag worden bezocht, van 10.30 uur tot 16.30 uur. De entree is gratis.

150 jaar Gist
De tentoonstelling 150 jaar Gist geeft een overzicht van de ontwikkelingen van de Delftse industrie tot aan de hedendaagse Biotech Campus Delft en van de impact van 150 jaar erfenis op de ontwikkeling van biotechnologie en daarmee op onze hedendaagse samenleving. Ontdek de rijke historie van de Delftse Gistfabriek. Sociaal ondernemer Jacques van Marken en zijn vrouw Agneta van Marken-Matthes behoorden tot de grondleggers van het Nederlandse bedrijfsleven. Het echtpaar stond aan de basis van een aantal belangrijke Nederlandse ondernemingen: de Nederlandsche Gist- en Spiritusfabriek (later Gist-Brocades, nu onderdeel van DSM), de Nederlandsche Oliefabriek (later Calvé, nu onderdeel van Unilever) en de niet meer bestaande Lijm en Gelatinefabriek, destijds allemaal gevestigd in Delft. Geniet van de video-ontmoeting tussen Van Marken en de huidige DSM bestuursvoorzitter Feike Sijbesma en luister naar herinneringen en anekdotes van (ex-)medewerkers. Verder zijn diverse oude instrumenten te bezichtigen.

Microben
Microben zijn de kleinste, machtigste organismen op onze planeet. Dankzij microben leren we veel over onze gezondheid (immuunsysteem), alternatieve energiebronnen (duurzaamheid) en nog veel meer. De tentoonstelling laat de essentiële rol van microben zien aan de hand van de modernste biotechnologische ontwikkelingen. Klein leven, grote impact. Neem een kijkje in het rijksmonument aan de Wateringseweg 1.