Aanvaller Tyler van Baalen (SEP) verricht tot tevredenheid van Marcel de Letter zijn verdedigende taak tegenover Colin Venema (Wippolder).
Aanvaller Tyler van Baalen (SEP) verricht tot tevredenheid van Marcel de Letter zijn verdedigende taak tegenover Colin Venema (Wippolder).

Finalisten RODI Media/DSW Stad Delft Bokaal bekend

sport

DELFT – Ariston '80, Delft, DHC, Full Speed, SEP en Vitesse Delft maken zaterdagmiddag onderling uit welke club zich komend seizoen 'de officieus kampioen van Delft' mag noemen.

Dinsdagavond vonden op sportpark Kerkpolder de voorrondes van het toernooi om de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal plaats. Aan de gretigheid van de spelers en de publieke belangstelling was wel te merkten dat voor menigeen de bal niet snel genoeg kon beginnen met rollen.
De eerste wedstrijd in poule C ging tussen DHC en Wippolder. "Vooral die wedstrijd was best bijzonder voor mij", vertelt SEP-trainer Marcel de Letter na afloop. "Want ik stond langs de kant en wilde die jongens coachen, net als ik de afgelopen acht jaar heb gedaan. De wedstrijd erna speelden we zelf tegen Wippolder en dat was eigenlijk helemaal niet gek, want ik was alleen met mijn eigen ploeg bezig."

Chagrijn
Dat leidde tot een 1-0 overwinning, waardoor SEP en DHC zich plaatsten voor de finaledag. Toch was er bij Wippolder niet alleen chagrijn. "Want ik ben ontzettend blij om weer gewoon mijn wedstrijdjes te kunnen spelen", vertelt Tristan Croes. "Afgelopen seizoen raakte ik geblesseerd en ik ben er lange tijd uit geweest. Dan is het wel heel lekker om vanavond weer op het veld te staan. Daarnaast is dit toernooi erg leuk, doordat je veel van je tegenstanders uit de stad kent."
Toch baalt Croes er wel van dat zijn ploeg zaterdag tijdens de finaledag niet aanwezig is. "Want nu gaan we zondagmiddag trainen in plaats van dat we zaterdag een aantal wedstrijdjes spelen. Maar uiteindelijk is het lekker dat het weer begonnen is en heeft de trainer kunnen zien hoe we er op dit moment voor staan."

Debuut
In poule A maakte Frank Verhaar zijn debuut als hoofdtrainer bij DSV Full Speed. "En eigenlijk voelde dat helemaal niet zo raar. Toen ik drie jaar geleden als trainer van het tweede elftal begon, was dat de route die ik had uitgestippeld, maar dat hebben we niet besproken. Gelukkig heeft de club vertrouwen in me en is het ook zo gelopen. Of het bijzonder is dat ik nu spelers in mijn selectie heb met wie ik zelf heb samengespeeld? Ik krijg die vraag vaker, maar ik vind het alleen maar fijn. Die jongens weten hoe het werkt en zij zijn zich ervan bewust dat zij een rol kunnen spelen bij de ontwikkeling van jonge spelers. Het is de bedoeling dat die jongens uit de jeugd aan hun hand alleen maar beter worden, terwijl dat voor henzelf waarschijnlijk niet zal gelden. Dat hebben we besproken en daar zijn ze het ook mee eens."
"Voor vanavond hebben we aan onze doelstelling voldaan", vervolgt Verhaar, "want als organiserende vereniging is het natuurlijk wel zo fijn om op de finaledag present te zijn. We hebben ons als tweede in de poule achter Vitesse Delft geplaatst en daarmee DHL en DVC achter ons gelaten. Het voetbal zag er ook niet verkeerd uit als je bedenkt dat we pas twee keer getraind hebben."

Tweede elftal
Ook mede-organisator Delft plaatste zich voor de finaledag. Dat deed het met spelers uit het tweede elftal en de gemiddelde leeftijd lag heel wat hoger dan bij poulegenoten Concordia en Ariston '80. Een 3-2 zege op Concordia en een 2-4 nederlaag tegen Ariston '80 volstonden. In dat tweede duel maakte good-old Mark van Dijk indruk. "Ik speel eigenlijk in het vierde elftal, maar mij werd gevraagd om hier mee te doen. Je ziet dat we, ondanks onze leeftijd, echt nog wel kunnen voetballen. Dan is het leuk dat je tegen Ariston in korte tijd zelf twee keer scoort. Ik ben er zaterdag zeker weer bij!"

Finale
De kampioenspoules beginnen zaterdag om 12.00 uur op sportpark Kerkpolder. De finale wordt om 15.30 uur gespeeld op het hoofdveld van DVV Delft. De finalepoules zien er als volgt uit:

Poule A
Ariston'80, DHC en DSV Full Speed.

Poule B
Vitesse Delft, SEP en DVV Delft.

In poule A neemt Ariston'80 het om 12.00 uur op tegen DHC. DSV Full Speed speelt om 13.00 eerst tegen de verliezer van dit duel, om 14.00 nemen ze het op tegen de winnaar. De wedstrijden duren 2 x 20 minuten en worden gespeeld op het complex van DSV Full Speed. In poule B nemen Vitesse Delft en SEP het in de openingswedstrijd tegen elkaar op, om 12.00 uur. DVV Delft kruist om 13.00 eerst de degens met de verliezer van dit duel, een uur later met de winnaar. Deze wedstrijden vinden plaats op het complex van DVV Delft.

Prijzen
Naast een bokaal valt er nog meer te winnen, zoals waardebonnen te besteden bij Sport 2000 (750 euro voor de winnaar tot 150 euro voor de nummer vier). Partycentrum de Brasserij verzorgt een lunch voor een wedstrijd naar keuze. Deze traktatie valt de winnaar van het toernooi ten deel. Alle deelnemende teams ontvangen een passe-partout van Easy Active, voor twee keer sporten.