Afbeelding

Delvenaar in beeld: Aad Roggeveen (65)

vaste rubrieken

Lekker aan de wandel met de hond in de wijk (Tanthof)?
"Ja, het is hier goed toeven in het groen. Ik maak tijdens mijn ochtendwandeling met jonkie Bailey (1,5 jaar) ook altijd een foto. Leuk om te zien hoe alles per seizoen verandert."

Wat was uw nieuws deze week?
"Dat er op steeds meer gebieden gehandhaafd moet worden. Nu weer met de boerka en de niqaab, de gezichtsbedekkende kleding, en laatst het appen op de fiets. Ben benieuwd hoe ze dat in een vat gaan gieten."

Wat is uw beroep?
"Ik ben al een tijdje gedwongen in ruste. Een tijd geleden heeft voormalig werkgever ING me eruit gesodemieterd. Ik moet nog een jaar overbruggen naar mijn AOW. Dat is wel even wennen. Volgend jaar dus weer op niveau qua bestedingspatroon, want daar teerde ik wel danig op in."

Wie zou u willen ontmoeten?
"Neil Young. Daar ben ik al fan van sinds Woodstock, toen nog met Crosby, Stills & Nash. Ik heb hem een keer live gezien, tijdens Bospop. Een concert van drie uur. Hij begon rond half elf en stopte pas om half twee 's nacht."

Gaat u nog wat leuks doen in het weekend?
"Met mijn tweede vrouw Rita, waar ik al vijf jaar mee ben, ga ik een paar daagjes naar Duitsland. Ik gaf haar dat een soort van cadeau, omdat het zo'n wereldwijf is. We hebben allebei onze vorige partners aan kanker verloren. Via de rouwverwerking zijn we met elkaar in contact gekomen. We hebben veel gemeen en hebben het fijn met elkaar."

De mooiste plek in Delft?
"Oostpoort is mooi, Beestenmarkt is leuk. En ik hoop dat het Agathaplein zijn historie behoudt. Ik volg de ontwikkelingen op de voet."