Johan (l) en Tijmen ontmoeten u graag bij Casa del Sol Conosco! (Foto: EvE)
Johan (l) en Tijmen ontmoeten u graag bij Casa del Sol Conosco! (Foto: EvE)

Sámen en zomers genieten bij Casa del Sol Conosco

kijk op de wijk

DELFT - De zomer: zwoele avonden, een hapje en een drankje. Is er een betere plek te bedenken om van het mooie weer te genieten dan bij het 'huis van de zon' Casa del Sol Conosco in de Dasstraat?

Schuif dus rustig aan in het trendy restaurant of, als het weer óók zomers is, op het gezellige terras en laat je verrassen! Amigos Johan en Tijmen, de chef-kok en de gastheer van Casa del Sol Conosco zijn ook helemaal in de zomerstemming:
"In de zomermaanden hebben wij een 'semanal', een weekmenu van drie gangen", vertelt Tijmen. "Iedere week een ander menu dus, en helemaal in traditionele stijl: de ene week Portugees, de andere week Spaans. Daar hoort natuurlijk ook onze huiswijn 'Radio Boka' bij; een rode, witte wijn of een rosé, voor 3,50 euro per glas of een fles voor 19 euro.

Lekker samen genieten
"Deze zomermaanden staan voor ons ook in het teken van 'samen'", aldus Tijmen. "Lekker mediterraans genieten, niet te zware gerechten die je van elkaar kunt proeven of makkelijk kunt delen en combineren."
Bij zo'n beschrijving denk je natuurlijk meteen aan tapas, of de Portugese variant daarvan: petiscos. "Het is typisch voor het Iberisch schiereiland", weet Tijmen. "Maar de Spanjaarden hebben er een echte kunst van gemaakt." Bij Casa del Sol Conosco kun je genieten van maar liefst achttien verschillende tapas, zoals de bekende chorizo, Salade Catalana of kip piri piri.
Of probeer vooral eens de pijlinktvis of de albondigas (lamsgehaktballetjes). Voor wie echt eens iets gedurfder wil proberen heeft Johan ook caracoles (slakken in pikante saus) of navajas (scheermessen) op het menu.

Spannend
Uiteraard is ook à la carte eten prima mogelijk bij Casa del Sol. Vraag vooral eens naar de specialiteiten van chef-kok Johan, zoals de Conserveplank. "Een knipoog naar de geconserveerde vis, vis in blik dus, waar Portugal bekend om staat", legt Johan uit. "Bij ons krijg je natuurlijk verse vis, ingelegd in mijn eigen marinade. Wèl geserveerd in een blikje." Net als bij de tapas kun je ook in het à la carte menu kiezen uit traditionele gerechten zoals tournedos met portsaus, of octopus uit de oven met groenten en aardappel. Maar ook hier is voor de gevorderde connaisseur veel te ontdekken: wat dacht u bijvoorbeeld van kalfswang met appelchutney? "Net als bijvoorbeeld caracoles vinden veel mensen een gerecht als dit spannend om te bestellen", legt Johan uit. "Maar het leuke is: zodra ze het geproefd hebben zijn ze helemaal verkocht!" Meer weten: kijk op www.casa-del-sol.nl.