Knutselen, spelen en bouwen bij Delft aan Zee in de zomervakantie!
Knutselen, spelen en bouwen bij Delft aan Zee in de zomervakantie!

Delft aan Zee: een alternatieve vakantie

Algemeen

DELFT - Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 augustus kunnen vijftig Delftse kinderen die door omstandigheden thuis niet op vakantie kunnen, meedoen aan festival Delft aan Zee.

Samen met kunstenaars (beeldend, muziek, theater en circus) van DOK Delft en CircusKabel, welzijnswerkers, technici en docenten uit het basisonderwijs gaan zij op het terrein van Kinderopvang ZON in de Delftse Hout vijf dagen lang een circus droomland vormgeven. Maak je eigen muziek-, theater-, dans- of circusact of bouw een kunstwerk tussen het groen in De Delftse Hout. Delft aan Zee is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar.

Thema
Maurice de Brieder, jongleur/acrobaat en zakelijk leider van CircusKabel Delft: "Voor Delft aan Zee bundelen beelden kunstenaars, dans- muziek- en theaterjuffen, een professionele timmerman, een floormanager en een bewaker van de co-creatie hun krachten. Kinderen die meedoen aan deze doe-vakantie zien op de eerste dag wat er allemaal is, ze worden hierdoor getriggerd en mogen dan zelf aangeven wat ze willen doen. Dit alles binnen het thema 'Tijd'. Maak een stop-motion filmpje of een time-relapse en bouw met Repair Kid een kunstwerk van bij elkaar verzamelde elektronica. Voor lunch en tussendoortjes wordt gezorgd! De dagen duren van 10.00 uur tot 16.00 uur. Kom ontdekken, spelen en leren bij ZON in de zon!"

Tuktuk
Er rijdt een elektrische Tuktuk, die kinderen eventueel vanaf de Hoven Passage op kan halen vanaf 9.15 uur. Je wordt dan ook terug gebracht, dat zal rond 16.45 uur zijn!
Let op: Kinderen uit de wijken Tanthof, Buitenhof, Voordijkshoorn en Wippolder hebben voorrang en kunnen zich aanmelden via de link www.kinderenaanzee.nl/delft.