Laurens Matla houdt er twee hobby's op na, voetbal en ondernemen
Laurens Matla houdt er twee hobby's op na, voetbal en ondernemen

Het Elftal van Laurens Matla

sport

DELFT - Een nieuwe rubriek. In de zomerstop bevragen we voetballers op een andere manier. Laten ze het achterste van hun tong zien? Misschien, misschien niet. U leert ze in ieder geval op een andere manier kennen.
Deel 4: Het Elftal van Laurens Matla (24), speler van zaterdag derdeklasser Ariston'80. Positie: aanvallende middenvelder.

Door Ruud Stift

Laurens voetbalt al zes jaar voor Ariston'80. Vorig seizoen werden ze met een straatlengte voorsprong kampioen in de 4e klasse.

-Hoe ziet jouw Fantasy Football elftal eruit?
"Van der Sar op doel. Achterin ga ik voor de Italiaanse klasbakken Chiellini en Bonucci. Zij mogen met hun nieuwe teamgenoot De Ligt de boel neutraliseren. Op het middenveld kies ik voor Frenkie, Johan (nr. 14) en Donny van de Beek. Voorin Mbappé, Cristiano Ronaldo en -wellicht verrassend, maar hij doet me aan onze spits denken- Peter Crouch. Technisch een onbenul, maar dodelijk met het hoofd."

-Wat is er waar van het stigma over 'de student'?
"Natuurlijk houden we wel van een feestje, zoals iedereen. Ik probeer het feesten tot een minimum te beperken. In de zes jaar dat ik hier speel, heb ik nog niet meegemaakt dat iemand er moedwillig met de pet naar gooide. Op vrijdag een gala? Heel leuk voor je, als je maar niet brak op het voetbalveld arriveert. We hebben een redelijk grote selectie, maar je moet er wel voor blijven gaan om je plekje te behouden. Daar heeft de trainer, Martin de Graaf, ook een hand in. Hij houdt ons wel bij de les."

-Ben je nog student?
"Ik ben nog bezig aan mijn laatste master, management of technology. Dat ligt in het verlengde van de studie technische bestuurskunde. Als ik klaar ben, ben ik ingenieur civiele techniek."

-Heb je een bijzondere hobby?
"Niet echt. Naast voetbal zie ik ondernemen als een grote hobby, een passie van me. Daar gaan veel weekenden extra aan op. Ik zie het ook als waardevol wat we doen. Samen met Bertram Veen ben ik een eigen bedrijf begonnen, Talent Empowerment. We begeleiden achttien atleten in de leeftijd van 18 t/m 25 jaar. Op alle gebied, van personal coaching tot voedingsadvies tot persoonlijke ontwikkeling. Als alle randvoorwaarden kloppen, kun je het maximale uit je sportieve carrière halen. Dat ik aan de ontwikkeling van talentvolle sporters kan en mag bijdragen, is ontzettend gaaf."

-Wat is je favoriete vakantiebestemming?
"Dichtbij huis kies ik voor het eiland Pharos, in Griekenland. En iets verderop kies ik voor Nairobi, de hoofdstad van Kenia. Ik heb daar zelfs drie maanden gewoond, voor een project. Mooie mensen, mooi land."

-Wat is je favoriete keuken?
"Koken? Als mijn huisgenootjes niet koken, krijgt de kassière koude handen van het aantal diepvriesmaaltijden wat ik op de lopende band stapel. Niks gecompliceerds. De Griekse keuken: veel vlees met een lekkere, frisse salade."

-Wat zijn de pluspunten van jullie trainer?
"Martin is een goede motivator. Van de meest standaard trainingen weet hij nog wat te maken, hij weet echt een team te smeden."

-Waar moet hij nog aan schaven?
"We wonnen dit jaar alles op kwaliteit. Volgend seizoen zullen we af en toe met een tactisch plan op de proppen moeten komen, op dat gebied moeten we nog stappen zetten. Dus hij kan aan de bak, hahaha."

-Je zusje Frédérique is hockeyinternational. Ga je geregeld bij haar kijken?
"Ze is een van de sporters die we begeleiden. Bij de leukere wedstrijden proberen we te zijn. Het WK in Londen vorig jaar en het WK van Jong Oranje in Chili waar ze topscorer werd. We willen ook naar de Olympische Spelen in Tokio volgend jaar."

-Verliefd, verloofd , getrouwd?
"Verliefd. Op Pam Imhof, een hockeyster van hoofdklasser Kampong. We zijn een jaar bij elkaar."

-Wat zou je doen met een miljoen?
"Van de eerste 50.000 euro mijn studieschuld aflossen. De rest? Ik ben niet zo materialistisch ingesteld, een stuk land in Afrika doet het al voor me. Met de rest zou ik leuke, maatschappelijke projecten steunen. Projecten waar ik wat mee heb."

-Wil je nog iets dringends kwijt?
"Ja, graag. Een stevige waarschuwing voor onze spits, Jorge Bonekamp. Dit seizoen moet hij van goeden huize komen om zijn topscorerskroon niet aan mij te verliezen."