Afbeelding

Delvenaar in beeld: Iris (18)

vaste rubrieken

Wat ben je hier aan het doen?
"Ik wacht op mijn moeder. We gaan gordijnen ophalen voor mijn oma. En die gaan we ook ophangen voor haar vanmiddag."

Heb je deze week nog iets leuks gedaan?
"Ja, gezeild op de Kaagse Plassen. Mijn vader huurt af en toe een zeilboot, hij heeft een zeilbewijs. Ik ga mee als hulpje. Het is puur recreatief."

Wat was jouw nieuws van deze week?
"Dat ik misschien op kamers ga in Leiden, daar ga ik dan ook studeren. Want ik ga klinische technologie doen, dat kan zowel in Delft als daar. Drie jaar voor mijn bachelor en twee jaar voor mijn master. En dan kom ik ooit in een ziekenhuis te werken."

Heb je nog plannen voor het weekend?
"Nou meestal is dat lekker op de Beestenmarkt zitten, met de hele familie. Bij Moeke, want daar kan je ruim zitten. Ze kennen ons daar inmiddels heel goed, want als iemand er niet bij is, vragen ze: 'Komt je broer ook nog?' Maar dit weekend ga ik met mijn moeder en mijn broer op vakantie naar Zuid-Afrika: Johannesburg, Kaapstad, safari, de hele reutemeteut."

Heb je een bijbaantje als student?
"Nee, ik moet helaas bekennen dat ik nogal een verwend nestje ben. Mijn ouders betalen alles voor me. Dus ook mijn kamerhuur in Leiden, zij voorzien voorlopig nog in mijn onderhoud op alle vlak."

Wat is de mooiste plek in Delft?
"De Beestenmarkt, ontegenzeggelijk. Overdag of 's avonds met de lichtjes aan. Het is daar elk moment van de dag prettig toeven. Als ik een tussenuur had, zat ik er meteen aan de koffie met een vriendin, heerlijk!"