Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Roepman Makelaardij

Algemeen

Smaakvolle tussenwoning op een goede locatie nabij de binnenstad

DELFT - Bert Brehm en zijn vrouw Paula zijn 45 jaar geleden naar deze tussenwoning in de Van Renswoudestraat verhuisd. Ze kwamen van de Harmenkokslaan.

Het kinderloze stel zocht een woning met wat meer ruimte en vonden die hier net aan de rand van de binnenstad. "Je bent van hier echt zo in het centrum", zegt Bert. "Ook de Delftse Hout is vlakbij en de uitvalswegen zijn snel te bereiken. "Toen we hier 45 jaar geleden kwamen wonen, hebben we eerst alles vernieuwd. Er is onder meer een nieuwe keuken geplaatst, de woning is naar achteren uitgebouwd en er is een dakterras gemaakt." Het is hier met z'n tweetjes heel prettig wonen volgens Bert. "Nee we hebben geen kinderen, wel altijd meerdere paarden gehad, waarvan er nu één overgebleven is. Die staat op stal in Sommelsdijk, waar we in de vakanties veel naartoe gingen. En nu gaan we daar permanent wonen. Hoewel we Delft niet helemaal definitief achter ons laten, want mijn oude moeder woont hier nog en we blijven haar natuurlijk bezoeken."
Het onderhoud aan de huidige woning is nog prima in orde. Hoewel de werkzaamheden al wat langer geleden zijn, verkeert alles in een prima staat. "We hebben toen hardhouten kozijnen laten plaatsen, met dubbel glas, dat overigens ook al weer eens is vervangen. Alles is heel goed geïsoleerd, zoals het dak, de vloeren en muren. Hierdoor is het huis zomers koel en in de winter warm. We hebben toen natuurlijk de keuken vernieuwd en de bijkeuken helemaal laten uitbouwen. Desondanks is er nog een heel behoorlijk plaatsje overgebleven, maar we hebben ook dat dakterras laten maken. In de tuin heb je vooral schaduw, op het dakterras kun je heerlijk in de zon zitten." Kom je de woning binnen, dan sta je in een hal met een kenmerkende granieten vloer. Loop je vervolgens de woonkamer in, dan bemerk je dat die uit twee delen bestaat. Er is een voorkamer, een tussengedeelte met onder meer een handige opbergruimte – "en ik had daar mijn wijnkeldertje" – en een achterkamer. Het voorste gedeelte heeft nog steeds het authentieke hoge plafond, achter is het plafond verlaagd. Openslaande deuren, met daarvoor een convectorput, leiden naar de tuin of plaats. In deze door Bert als 'klassiek' omschreven woonkamer bevindt de toegang tot de keuken zich achter een sfeervolle klapdeur. Het is een nette keuken met een overzichtelijk keukenblok. Ook vanuit de keuken is er toegang tot de tuin. "En daarachter is dus de bijkeuken, die we verder hebben uitgebouwd. Er is een apart toilet, de badkamer die hier normaal zit in dit soort huizen, hebben wij boven laten plaatsen." De bijkeuken herbergt verder de opstelplaats van de wasmachine en droger. "Oh ja, ook heel handig, behalve de CV hebben we in de keuken ook een elektrische close-in boiler, zodat je direct gloeiend heet water hebt." Boven is er een voorslaapkamer met een vaste kast. Achter is er een royale slaapkamer met toegang tot het dakterras. Voor zijn er grote ramen, achter een mooie dakkapel. De nette badkamer is voorzien van een wastafel, bad, aparte douche en een tweede toilet. Via een trap kom je vervolgens op de zolderverdieping, met de opstelling van de CV-combiketel. Het is mogelijk hier een derde slaapkamer te maken. Met de ondergrondse parkeergarage voor de deur kun je altijd je auto kwijt. Parkeren in de straat kan met parkeervergunning met bijbehorende bezoekersvergunning.

Van Renswoudestraat 12, Delft (77 m²)
Vraagprijs is 267.500 euro k.k.
Roepman Makelaardij
Molslaan 43
2611 RJ Delft
(015) 213 41 34
www.roepman.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding