Afbeelding
Foto: RSAJ

Delvenaar in beeld: Bryan (12) en Marjo (47)

vaste rubrieken

Wat zijn jullie aan het doen hier op de Schieweg?
"We hebben grof vuil afgegooid bij Avalex. We zijn namelijk bezig met het verbouwen van ons nieuwe, oude huis uit 1650, in de binnenstad."

Wat was jullie nieuws?
"Dat we allebei heerlijk vakantie hebben. Bryan zit in de 2e klas van de middelbare school, het CLD, alwaar ik les geef in wiskunde." Beiden zijn het erover eens dat het een hele leuke school is, met een gezellige sfeer. Bryan: "Het is ook wel handig dat mijn moeder op dezelfde school werkt, bijvoorbeeld als ik mijn brood vergeten bent." Marjo: "Ja, dan mag hij met mijn pasje iets bestellen in de schoolkantine."

Wie zouden jullie het liefst willen ontmoeten?
Marjo: " Mijn goede vriendin Desiree, die vorig jaar op 51-jarige leeftijd overleed na een kort ziekbed. Ik heb eigenlijk niet goed afscheid kunnen nemen. Wij zorgden soms voor haar, omdat ze ook aan reuma leed. Het was eigenlijk meer een familielid. Bryan: "Remington Leith, de zanger van mijn favoriete band Palaye Royal. Ze spelen punk/rock. Samen met mijn moeder heb ik ze twee keer gezien. Zij is ook fan."

Wat vinden jullie mooi in Delft?
Bryan: "Het parkje bij de Nieuwe Plantage, met het monument. Lekker rustig, een heerlijke plek om even te chillen." Marjo: "De hele binnenstad. Dat historische en gemoedelijke. Ik heb ook in Amsterdam gewoond en ik kan je vertellen: hier komen ze voor de stad, in Amsterdam voornamelijk voor drugs."

Wat brengt het weekend?
Marjo: "Klussen en dan in de avond naar het strand." Bryan: "Met vrienden afspreken en Netflixen."