Met een verrekijker ga je vogels kijken, onder begeleiding van een expert van De Papaver. (foto: PR)
Met een verrekijker ga je vogels kijken, onder begeleiding van een expert van De Papaver. (foto: PR)

Zomervakantieactiviteiten bij De Papaver

Algemeen

DELFT – 'Ontdek de vogels' is het thema van de jeugdactiviteit bij De Papaver op de donderdagen 25 juli en 8 augustus. De ontdekkingstocht begint om 10.00 uur.

Met een expert ga je vogels kijken met een verrekijker en op zoek naar vogelsporen. Waar maken ze hun nest? Waar en wat eten ze? Liggen er vogelpoepjes of braakballen?

Vogelspeurtocht
Aansluitend zijn er Vogel-spelletjes. Zoals Ra, ra, ra? We hebben nesten, eieren en veren gevonden. Maar van welke vogel zijn ze? Je kunt ook de vogeltentoonstelling bekijken of de Vogelspeurtocht door het Heempark doen. De activiteit duurt tot 12.00 uur en deelname kost 3 euro. Aanmelden is verplicht!
Dit kan via: thea@papaverdelft.nl.

´Onder-Water-Wereld´
Verder kun je op de donderdagen 1 en 15 augustus bij De Papaver aan de inloopworkshop 'De Onder-Water-Wereld' deelnemen. Tijdens deze serie lessen kun je ontdekken wat er allemaal in de sloot leeft. Ga samen met een expert en een schepnet op zoek naar waterdiertjes in de sloot. Binnen staan microscopen klaar, met behulp waarvan je zelfs de allerkleinste slootdiertjes en waterplanten goed kunt bekijken.

Een eigen boekje
Tot slot maak je een boekje vol vijvergeheimen, zodat je thuis al je bevindingen nog rustig terug kunt lezen. De workshop duurt van 14.00 uur tot 16.00 uur. Deelname kost 3 euro en aanmelden is niet nodig.
Ben je nieuwsgierig wat er allemaal nog meer te doen is bij De Papaver?
Kijk dan op de website www.papaverdelft.nl.