AV'40 is weer een racerunner rijker! (Foto: Henk Houtzager)
AV'40 is weer een racerunner rijker! (Foto: Henk Houtzager) Foto: Henk Houtzager

Carbage Run voor Racerunner

sport

DELFT - Afgelopen weekend overhandigde Bas Kohlmann van Rotary Delft Vermeer een Racerunner (Petra Bike) aan AV'40.

De Racerunner is een hulpmiddel voor kinderen in een rolstoel of lopend met een rollator om te lopen en te rennen. De racerunner geeft steun aan de romp en aan het bekken, welke men nodig heeft bij een inzet van zwaardere inspanningen en/of het afleggen van afstanden. AV'40 heeft een aantal van deze racerunners in gebruik om kinderen met een beperking te kunnen laten sporten, dit is een fantastische ervaring. Ook aan de jaarlijkse Rotary Santa Run en de Golden Ten Loop wordt deelgenomen door een aantal Racerunners.

Hulpmiddel
In overleg met Yvonne Huisman van Basalt is besloten om de racerunner beschikbaar te stellen aan AV'40, zodat er nog meer kinderen gebruik kunnen maken van dit fantastische hulpmiddel en speciale racerunner trainingen bij AV'40. Het was ontroerend te zien hoe blij de kinderen met de racerunner zijn. We hebben ook de training meegemaakt. Mooi te zien hoe alle kinderen, fanatiek, vol enthousiasme aan het sporten zijn. Naast het feit dat de kinderen lekker kunnen sporten, is te zien dat bij een aantal kinderen de racerunner een ontzettend positieve bijdrage levert aan de spierontwikkeling en de conditie, zodat kinderen in een rolstoel mee kunnen sporten op de atletiekbaan, wat weer fijn is voor de sociale contacten. Fijn dat de bijdrage zo gewaardeerd wordt.

Carbage Run
Het geld voor deze Racerunner heeft Bas bij elkaar gekregen door, samen met zijn vader Hein, mee te doen aan de Carbage Run. Dit is een unieke 'one of a kind' rally, waarbij deelnemers met auto's met een dagwaarde van maximaal 500 euro op mooie wegen in Europa rijden. Tijdens de rally zijn er allerlei ludieke opdrachten die moeten worden uitgevoerd. De rally was dit jaar in Scandinavië, met een start in Denemarken en finish in Helsinki. In totaal is in één week tijd ongeveer 5.000 km afgelegd. Door grotere en kleinere donaties is er uiteindelijk 3.600 euro bij elkaar gereden, hiervoor is 1 racerunner gekocht, die gebruikt wordt door AV'40. Bas gaat zich hard maken om ook nog een tweede racerunner te regelen. Hier is nog 800 euro voor nodig.

Volgend jaar gaat Bas met een collega Jeroen van zijn bedrijf KWK Huisvestingsregisseurs weer deelnemen aan de Carbage Run. Deze keer gaat de route naar de Alpen. Een goed doel voor deze mooie reis wordt nog gezocht.

De auto waarmee aan de Carbage Run Road Trip werd meegedaan