De honkballers van Blue Birds treden nog een keer aan voordat de zomerstop begint
De honkballers van Blue Birds treden nog een keer aan voordat de zomerstop begint

Teams Blue Birds bijna toe aan zomerstop

sport

DELFT - De honk- en softballers van Blue Birds zijn bijna toe aan hun verdiende zomerstop.

Door Ruud Stift

De heren honkballers treden zondag 7 juli om 14.30 uur in het strijdperk tegen de Saints uit Rotterdam. De uitbeurt tegen de Rotterdammers ging met 22-6 ruim verloren, dus Blue Birds H1 heeft wat goed te maken. In haar competitie, de 1e klasse poule B, staan de Blauwe Vogels op een vijfde plaats met 12 punten uit 11 wedstrijden. De Saints staan een plekje lager, met 9 punten uit 8 (!) wedstrijden. Ridderkerk Rowdies leidt de dans met een puntentotaal van 20 uit 11 wedstrijden. Na deze wedstrijd mogen de heren even uitrusten. De eerstvolgende wedstrijd, een uitbeurt bij hekkensluiter PSV H1 in Eindhoven, staat gepland op zondag 25 augustus. De thuisbeurt tegen de Eindhovenaren, die nog puntloos zijn na 9 wedstrijden, werd met 12-8 een prooi voor Blue Birds H1. Op zondag 1 september staat de thuiswedstrijd tegen nummer voorlaatst, Blue Lions Tilburg H1, op de rol. Aanvang: 14.30 uur. Van de Blauwe Leeuwen werd uit met 6-8 gewonnen.

Dames
De dames softballers presteren naar behoren. In hun afdeling, de 2e klasse poule D, staan ze aan kop met 16 punten uit 10 wedstrijden. Zondag 7 juli reizen ze af naar de runner-up Euro Stars DS2 uit Capelle aan den IJssel. De Euro Stars grabbelden tot nu toe 15 punten bij elkaar, maar zij hadden daar slechts 8 wedstrijden voor nodig. Het is dus zaak voor de dames Blue Birds te winnen om niet tot 'achtervolgen' te worden gedwongen. Dit belooft een zware dobber te worden, want thuis werd met 0-8 van de Euro Stars verloren. Een week later, zondag 14 juli, staat de confrontatie met nummer 7 van de ranglijst Jeka DS1 op de agenda.
Naar die wedstrijd kan met meer vertrouwen worden uitgekeken want uit bij de Jeka-dames uit Breda werd soeverein met 0-5 gewonnen. Aanvang van deze thuiswedstrijd op het eigen sportterrein aan de Mekelweg 20 is 15.00 uur. Na het treffen met Jeka DS1 breekt ook voor de dames een korte zomerstop aan. De competitie wordt vervolgd op zondag 1 september.
Op die dag krijgen de 'Birds' Adegeest DS1 over de vloer. Deze tegenstander werd uit met 2-10 verslagen. Adegeest DS1 uit Voorschoten bezet de vierde stek met 12 punten uit 9 wedstrijden.