Aandachtige toehoorders tijdens de workshop snoeien in de boomgaard.
Aandachtige toehoorders tijdens de workshop snoeien in de boomgaard.

Hoe en waarom snoeien en waarom juist nu?

Algemeen

Tijdens de workshop Boomgaard van de afdeling Delfland van de Koninklijke Natuurhistorische Vereniging (KNNV) leren de deelnemers alles over snoeien. Ze krijgen antwoord op de vragen Hoe en waarom snoeien we? En waarom snoeien we nu?

De workshop vindt plaats op zondag 21 juli en duurt van 14 tot 16 uur.  Iedereen met belangstelling voor deze workshop in Delft mag mee doen, voor gereedschap wordt gezorgd. De kosten voor deelname zijn 8 euro, voor leden van de afdeling Delfland van de KNNV zijn de kosten 5 euro.
Vaste helpers kunnen gratis aan de workshop deelnemen. Opgeven kan via afdelingdelfland@knnv.nl, contactpersoon is Geert van Poelgeest.

Werkzaamheden KNNV
De KNNV voelt zich verantwoordelijk voor het Delflandse gebied, dat zich uitstrekt van de Noordzeekust tot aan de Rottemeren en tussen de A12 en de A20. Dit gebied bezit prachtige parken, cultuurlandschappen en natuurgebieden, ook particuliere tuinen worden steeds belangrijker voor de natuur.
Het werkgebied omvat de gemeenten Delft, Lansingerland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland, en de gebieden Sion, Wilhelminapark, Elsenburgerbos (Rijswijk) en Ypenburg (Den Haag).