Het voltallige bestuur van OWEE 2019 nodigt alle Delftenaren uit een kijkje te komen nemen
Het voltallige bestuur van OWEE 2019 nodigt alle Delftenaren uit een kijkje te komen nemen

Iedere Delftenaar welkom tijdens OWEE 2019

Algemeen

DELFT – De studenten in Delft lijken een charme-offensief ingezet te hebben. Ze organiseren steeds meer activiteiten waarbij alle Delftenaren worden uitgenodigd een kijkje te komen nemen.

Door Ruud Stift

Ook tijdens de traditionele ontvangstweek, OWEE 2019, van zondag 18 t/m donderdag 22 augustus zijn Delftenaren welkom in de 'keuken'. Bijna letterlijk, want één van de agendapunten is een workshop koken.

Elke van Mechelen, student Food Commerce and Technology op de Hogeschool Inholland en lid van het OWee bestuur 2019, verzorgt de promotie en communicatie.
"Zoals ieder jaar organiseren wij als OWee bestuur in de stad en rondom de campus allerlei evenementen voor aankomende eerstejaars studenten in Delft. Dit jaar willen we de inwoners van Delft nauwer betrekken bij de OWee evenementen. Doel is om studenten en stad met elkaar in contact te brengen. We willen verbinding aangaan. De OWee gaat waarschijnlijk niet onopgemerkt aan de bewoners van Delft voorbij, dus vinden wij het belangrijk iedereen tijdig te informeren en te betrekken.'' De drie onderdelen waaraan de inwoners van Delft kunnen deelnemen zijn: het openingsfeest op de campus, op zondag 18 augustus van 19.00 tot 00.00 uur. Dit is voor iedereen toegankelijk aan de hand van kaartverkoop."

Familiefilm
Tijdens de openluchtbioscoop op de Markt, op dinsdag 20 augustus van 20.30 tot 23.00 uur kan van een leuke familiefilm worden genoten, en de extra dag voor de burger: 'De Nieuwe Fasedag' op het Mekelpark naast de Aula. Deze staat donderdag 22 augustus van 13.00 tot 17.00 uur op de rol. Hier laten we projecten zien die studenten en bewoners samen hebben ontwikkeld voor de stad Delft. Er zijn heel veel dingen te doen en te bekijken zoals een mobiel lab van de politie, een rookcontainer (om de brandveiligheid in een studentenhuis te testen) en er kan worden deelgenomen aan een kookworkshop. Het is een passief/actieve dag, vol met doe dingen en tentoonstellingen/presentaties."

Infomarkt
"Natuurlijk blijft het gros van de activiteiten voorbehouden aan de studenten zelf. Maandag 19 augustus vindt een infomarkt plaats op het Delftse marktplein. Hier staan allemaal stands van studentenorganisaties- en verenigingen, politiek en bedrijven. Op woensdag 21 augustus presenteren sport- en culturele verenigingen zich op de campus van de TU, met name voor de buitenlandse studenten. Op donderdag 22 augustus staat van 17.00 tot 20.00 uur een 'Tour de Restaurant' geprogrammeerd. Een tocht langs vier restaurants in Delft die de deelnemende studenten per 'pitstop' een klein hapje
serveren."

Schiediner
"Het openingsfeest op zondag 18 augustus wordt voorafgegaan door het fameuze, spectaculaire Rabobank No Waste Schiediner. Van 17.00 tot 19.00 uur wordt er door 4000 nieuwbakken studenten gedineerd aan tafels die in een lang lint door een deel van de binnenstad opgesteld staan. Van de Vrijenbanselaan via de Oostsingel tot de Oostpoort. Tijdens het diner trekt er een stoet van studenten- en sportverenigingen langs op praalwagens. Natuurlijk mogen ook andere geïnteresseerden deze bonte parade komen bekijken, er valt genoeg te zien!"

Overgangsdag
"De laatste dag van de OWee is ingericht als overgangsdag van school naar studie. De focus van deze dag ligt op zaken waar een beginnend student mee te maken krijgt. 'Wanneer moet je beginnen met studeren?', 'Hoe maak ik een planning?' Deze vragen worden op een informele manier beantwoord. Op deze dag bieden we ook allerlei spellen en workshops aan, 'studentenskills' zoals: koken, je fiets maken, schoonmaken, wassen en klussen. De focus ligt verder op het wonen in Delft. We helpen ze met het vinden van een studentenhuis en in samenwerking met politie en brandweer laten we ze op een interactieve manier zien hoe je veilig woont. Als laatste willen we de student op een laagdrempelige manier inspireren en motiveren om zich op academisch vlak in te zetten. Dit gaan we doen met een expo van gave en inspirerende projecten zodat de studenten verder kijken dan de eerste paar basic vakken en echt ambities krijgen over de mogelijkheden van een technische studie. Een goede student in Delft moet natuurlijk ook goed in contact staan met de andere Delftenaren. Daarom worden de bewoners van Delft uitgenodigd om rond te kijken op de expo, te proeven van de lekkere hapjes en uit te vinden waar de Delftse student eigenlijk allemaal mee bezig is."