De karakteristieke, 'classic' Citroën 350 van Tijn Noordenbos die zwaar beschadigd werd
De karakteristieke, 'classic' Citroën 350 van Tijn Noordenbos die zwaar beschadigd werd

Tijn vraagt om getuigen

Algemeen

DELFT - Bijna iedereen in Delft kent kunstenaar Tijn Noordenbos. En dus kent bijna iedere Delftenaar ook zijn markante vervoermiddel, een 'classic' grijze Citroën 350. Naar eigen zeggen 'Een kleine vrachtwagen of juist een grote bestelwagen, het is maar hoe je het bekijkt'.

Nu wil het geval dat het vervoermiddel van Tijn ontvreemd is, waarschijnlijk in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 juni.
"Hij stond geparkeerd op de Tweemolentjeskade. Ik was op vakantie en toen hebben ze hem gestolen en er waarschijnlijk een paar dagen 'joy' mee gereden. Want ik kreeg een bericht van de politie dat mijn vrachtwagen in de weg stond op de Nassaulaan. Onwettig geparkeerd voor een garage, met een welbekende uitgeschreven bon van 100 euro boete onder de ruitenwisser. Alle sloten en het contactslot waren gesloopt. Alles in de laadbak achterin lag overhoop en was stuk.
Iemand (of meerdere daders?) heeft er waarschijnlijk nog twee dagen mee door de stad gereden, waarschijnlijk net zo lang totdat de benzine op was. Een paar mensen hebben mijn bijzondere Citroën zien staan op de Oostsingel. De bestuurder was toen met iemand in gesprek, een wat oudere dame, in het wit gekleed. Ik had graag gezien de dader en/of daders de tank weer vol gegooid hadden, maar dat was wellicht hopen tegen beter weten in geweest. Enfin, nu zijn we bij de hamvraag aanbeland: Wie heeft iets gezien/gemerkt in de bewuste nacht of in de dagen erna en kan wellicht meer vertellen over een eventuele dader? Ik zou daar heel erg mee geholpen zijn, want misschien valt er dan nog iets te verhalen."

Getuigen kunnen Tijn Noordenbos benaderen via mail: tijn.delft@hetnet.nl of telefoon: 06-22196700. Natuurlijk kunt u met uw tips ook naar de politie stappen....