Gonny Stuut (4e van links) en wethouder Karin Schrederhof (midden) zijn alvast aan het shoppen geslagen bij de VVV Delft
Gonny Stuut (4e van links) en wethouder Karin Schrederhof (midden) zijn alvast aan het shoppen geslagen bij de VVV Delft

Delftse senioren creëren Golden Age Souvenirs

Algemeen

DELFT – De Golden Age Souvenirs, gemaakt door Delftse senioren zijn sinds 26 juni te koop bij de VVV Delft. Een deel van de verkoopopbrengst gaat naar Alzheimer Nederland.

BES&Cultuur reikte het eerste exemplaar uit aan Karin Schrederhof, wethouder van o.a. WMO. De gouden souvenirs worden gemaakt tijdens de workshops 'Golden Age Souvenir'.

Kneden in het verleden
Tijdens de workshops worden senioren van Pieter van Foreest in een 17e-eeuwse ambiance geïnspireerd tot het maken van een kunstobject van klei met een knipoog naar de Gouden Eeuw. De objecten worden later verguld met een 'gouden' laag. De collectie wordt o.a. gevormd door gouden stroopwafeltjes, klompjes en trapgevelhuisjes. Beeldend kunstenaar Gonny Stuut en kunstdocent Jos Buijtendijk van BES&Cultuur zijn de initiators van dit project en verzorgen de workshops op alle Delftse locaties van Pieter van Foreest.

Gouden unica
De souvenirs zitten in geschenkverpakking, voorzien van naam en geboortejaar van de senior maker. Dit geeft het persoonlijke karakter weer van de gouden unica en zet ouderen in een positief daglicht. De gouden souvenirs zullen op diverse verkooppunten te koop aangeboden worden waaronder VVV Delft, Hampshire Hotel, Hotel de Plataan en diverse andere Delftse hotels.

Tentoonstelling
De unica zijn maar beperkt verkrijgbaar, tot eind 2019. Prijs 9,95 euro. In het weekend van 7 en 8 september zal tevens een deel van de collectie gouden souvenirs tentoongesteld en verkocht worden in de expositieruimte van 38CC.

Golden Age Souvenir is een initiatief van BES&Cultuur in samenwerking met de stichting DelftsPeil, Pieter van Foreest en gemeente Delft.