Bij DVC lopen ze warm voor nieuwe jeugleden (Foto: Picasa)
Bij DVC lopen ze warm voor nieuwe jeugleden (Foto: Picasa) Foto: Picasa

DVC zoekt jeugdleden en enthousiaste dames!

sport

DELFT - DVC Delft barst weer van de ambities. Helaas blijft de aanwas nog een beetje achter, vooral bij de jeugd aan de onder- en de bovenkant. Dus zou men graag nieuwe E-tjes, F-jes en A-junioren begroeten op Sportpark Brasserskade 238.

Door Ruud Stift

Voorzitter Edwin Dado erkent dat de club voorheen moeite had om de explosieve groei aan ledenaantallen technisch in juiste banen te leiden. "Maar met de intrede van Marco Immers en Cees Kruijs als technisch hart bij de jeugd wordt dat inmiddels beter gemanaged. Omdat we nooit veel jeugdleden hadden, overviel ons dat een beetje. We hadden er gewoon niet genoeg ervaring mee. Nu staat er een solide basis, een gedegen voetbalstructuur met een rode draad van allerjongst tot de A-jeugd. Waar we eerder de groei probeerden te ontmoedigen, is er nu weer ruimte om jeugdleden in te passen. De enige restrictie op dit vlak is dat we het met slechts twee beschikbare velden moeten invullen, maar het fundament staat. We zijn organisatorisch op orde en daarom zouden we graag zien dat jongens en/of meisjes in de leeftijd van 5 t/m 9 jaar alsmede jongens van 16 t/m 18 jaar ons willen komen versterken. Voor het aankomende seizoen hebben we geen A-jeugd, dat is jammer voor de doorstroming. De 'piramide' aan jeugdleden is vooral opgevuld met middenkader, de E, D, C en B-jeugd."

Buurtverenigingen
In vergelijking met buurtverenigingen DHL en Concordia blijft de groei in leden bij de E en de F-jeugd achter, ondanks de positieve boost van de wijk Ypenburg. "Zaterdag 6 juli organiseren we het sluitingsfeest, van 13.30 uur tot 17.00 uur. De competitie zit erop, maar eerst nog heerlijk ravotten ten afscheid! Ieder jeugdlid kan op zaterdag een balletje komen trappen, heerlijk van de (water)glijbaan, klimmen of een stormbaan bedwingen. Heerlijk actief aan de gang met verschillende spelletjes. En natuurlijk zijn vriendjes en vriendinnetjes ook van harte welkom! Kom sfeer proeven en maak kennis met de gezelligste voetbalclub uit Delft. We vragen wel om je hiervoor even aan te melden via de site: https://dvcdelft.nl onder het kopje 'Nieuws'. Ik zou zeggen: allemaal komen!"

Dameselftal en selectie
Na een onderbreking is DVC ook weer van zins om een dameselftal op te richten. "Onder de ouders van onze jeugdleden werd hierover gebabbeld. Er bleek animo voor te zijn, dus nu zijn we dat aan het promoten. Bij deze: dames van 30+ die lekker een potje willen ballen, worden uitgenodigd zich bij ons te melden. Vrouwen die bij een club voetballen geven het geheel toch weer een andere dynamiek, het familiegevoel wordt erdoor versterkt. Helaas vielen de prestaties van ons 1e elftal een beetje tegen. We eindigden onderin de 4e klasse zaterdag. Na een ronduit slechte 1e helft van het seizoen wist de selectie zich in de tweede seizoenshelft te herpakken en wat meer punten te sprokkelen.Toch zijn de spelers, staf en betrokkenen het gehele seizoen altijd positief gebleven. Volgend seizoen zullen veel A-spelers doorstromen naar de selectie. Voor sommigen wellicht een lastige stap, van jeugd naar de senioren. Vooral de fysieke hardheid en het spelen tegen meer ervaren, oudere spelers. De staf heeft het volste vertrouwen in deze aanvulling voor de selectie. Volgend seizoen zetten we in op een plekje in de middenmoot. De jongere selectieleden kunnen dan steeds bijleren en dat moet zich gaan uitbetalen."