<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
De rondleiding over de Bloemenakker van Op Hodenpijl.
De rondleiding over de Bloemenakker van Op Hodenpijl.

Rondleiding over de Bloemenakker van Op Hodenpijl

Veld & Vaas geeft op zondag 30 juni een rondleiding over het bloemenveld van Op Hodenpijl. Tijdens de rondleiding leer je meer over de bloemen, de insecten en de kwekerij. Je ervaart de levendigheid van een biologische kwekerij.

Op het veld groeien de biologische bloemen die gebruikt worden in het bloemenatelier, verwerkt worden in exposities van Veld & Vaas en in de gerechten van Op Hodenpijl. De gewassen zijn zogenaamde slowflowers, ze worden biologisch en op volle grond gekweekt. Zichtbaar vanuit de oude pastorietuin bij het restaurant ligt de kwekerij van Veld & Vaas, een bloemenakker van 1500 vierkante meter. Dit veld is het laboratorium voor het werk, waarin de intense en vluchtige schoonheid van kiemen, groeien, bloeien en verval een rode draad vormt. Tijdens de rondleiding leer je meer over het veld en de bloemen die hierop groeien. Je krijgt een kijkje in de werkwijze van het bedrijf. Kortom, je ervaart de levendigheid van de kwekerij.
Veld & Vaas is de bloemenkwekerij van Mariette Kamphuis en Denise Collignon. Sinds 2016 is dit bedrijf gevestigd op het landgoed van Op Hodenpijl. Zij maken arrangementen voor zowel de zakelijke markt als particuliere klanten, kunst en culturele projecten. Na afloop kun je aanschuiven voor de zondagsproeverij.
De rondleiding begint om 10.30 uur en de prijs die je betaalt voor deelname is 10 euro. Inclusief lunch is dit 25 euro. Kaarten zijn te verkrijgen via www.ophodenpijl.nl.
Cultuurkerk en biologisch restaurant Op Hodenpijl is gevestigd aan de Rijksstraatweg 20/22 in Schipluiden (vlakbij Delft). Er is een ruim, gratis parkeerterrein.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>