<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
 Logistiek dienstverlener Van der Helm opent eind dit jaar een compleet nieuw distributiecentrum in de Harnaschpolder. (Foto: PR)
Logistiek dienstverlener Van der Helm opent eind dit jaar een compleet nieuw distributiecentrum in de Harnaschpolder. (Foto: PR) (Foto: )

Van der Helm keert terug naar thuishaven Den Hoorn

DEN HOORN – Logistiek dienstverlener Van der Helm opent eind dit jaar een compleet nieuw distributiecentrum in de Harnaschpolder. Daarmee keert het bedrijf terug naar het thuisfront van de familie Van der Helm. Op dit moment is de bouw in volle gang. Van der Helm verwacht tussen kerst en oud-en-nieuw te kunnen verhuizen. In het nieuwe jaar zal het nieuwe distributiecentrum geheel operationeel zijn.

De oorsprong van de familie Van der Helm ligt in Den Hoorn en in 1936 opende Gerrit van der Helm de deuren van zijn logistieke bedrijf in het naastgelegen Delft.
Wat door Gerrit van der Helm is gestart, wordt nu door zijn kleinzonen voortgezet. Dit familiebedrijf verhuisde in 2008 naar Moerdijk en Rhoon, maar nu keert de familie terug naar haar roots. "Er zit een nostalgische kant aan", aldus Marco Dächer, sales en marketing manager bij Van der Helm.
"Het bedrijf heeft een groot deel van haar groei in Den Hoorn doorgemaakt. Nu keren we dus weer terug naar onze basis."

Strategisch
Maar uiteraard is nostalgie niet de reden voor Van der Helm om te verhuizen. "De Harnaschpolder is een strategische plek pal naast de A4 en dus met uitstekende verbindingen naar Rotterdam en Den Haag. Niet alleen per auto, maar ook met het openbaar vervoer, wat natuurlijk praktisch is voor onze medewerkers. Het belangrijkste is uiteraard de omvang; er is voldoende ruimte voor al onze activiteiten," vertelt Dächer. Die activiteiten zijn divers. Het is allemaal begonnen bij transport, maar nu, twee generaties verder is daar veel meer bijgekomen. Internationaal transport over de weg en het spoor, over water en via de lucht is nog steeds een belangrijk onderdeel, maar logistiek is veel meer dan transport.

Combinatie
"Al onze diensten staan in principe op zichzelf, maar onze specialiteit ligt in het bieden van een combinatie. Ons streven is regisseur te zijn over de logistieke keten en daarmee bedoelen we zo veel mogelijk schakels binnen de logistieke dienstverlening in eigen beheer te hebben. We beginnen bij een ondernemer die iets wil vervoeren en vanaf dat punt nemen we zo veel mogelijk uit handen," legt Dächer uit. "Naast transport moet je dan denken aan het opslaan van goederen, maar ook aan het verpakken of ompakken. Vaak moeten die goederen ook de grens over en daar hebben we de douaneafdeling voor."

Nieuwe banen
Het nieuwe distributiecentrum heeft een oppervlakte van 37.500 vierkante meter en daarmee genoeg ruimte om verder uit te breiden. In totaal verwacht Van der Helm zo'n tweehonderd arbeidsplaatsen te creëren. Een deel van die werkplekken wordt ingevuld door huidige werknemers. Maar daarnaast verwacht het bedrijf ook een flink aantal nieuwe mensen nodig te hebben. Met de nieuwbouw wordt er ook gekeken naar duurzaamheid. "Er komen zonnepanelen op het dak en we houden ons bezig met het scheiden van afval en CO2-reductie", aldus Dächer. "Maar duurzaamheid betekent ook dat het pand gaat voldoen aan de nieuwste eisen op het gebied van isolatie, beveiliging en het klimaat van kantoorruimtes."

Meer info: www.vanderhelmlogistics.com


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>