Het beoogde pand voor Quina Care. (foto PR)
Het beoogde pand voor Quina Care. (foto PR)

Delftse Tafelronde zoekt samenwerking met lokale koffiemaker

Algemeen

Stel je voor: een ziekenhuis midden in het Amazoneregenwoud van Ecuador, in het plaatsje Puerto el Carmen in het deelgebied Putumayo, grenzend aan Colombia.

Een plek waar jaarlijks honderden mensen geholpen kunnen worden. Uit Putumayo, maar ook mensen uit Colombia, die vanwege drugs-gerelateerd geweld aldaar zoeken naar goede zorg. En stel je voor dat je benaderd wordt door twee Nederlandse tropenartsen, Carolien en Jacob. Die daar nu net mee bezig blijken te zijn. Om dit echt realiteit te laten worden, hebben Jacob en Carolien de Nederlandse stichting Quina Care opgericht. Bovendien is de hulp ingeroepen van de Delftse Tafelronde.

Bonen, branden en smaak
Ken je het gevoel dat je heel graag een verhaal wil vertellen, maar van enthousiasme niet weet hoe je moet beginnen? Dat is het verhaal van Miss Morrison. Bij verse koffie draait het om de juiste inkoop van groene bonen, het proces van branden en het creëren van smaak. Door koffie bewust en fair in te kopen kan Miss Morrison impact hebben op de boeren en hun families die de koffie telen. Door de samenwerking met de Delftse Tafelronde wordt door Miss Morrison zowel het verschil gemaakt in de koffieketen als de zorg in het Amazonegebied. De Round Table Coffee wordt gebrand volgens een optimaal brandprofiel, zodat je iedere keer met blijdschap vervuld wordt bij het drinken van zo'n kopje koffie. Van alle koffie die wordt verkocht, gaat een derde deel naar Quina Care.