De voorbeschouwing

sport

DELFT - Vitesse Delft speelt zaterdag de finale van de nacompetitie tegen Velo. Rick Burgering blikt vooruit.

- Jullie zijn er bijna...
"Dat kun je zeggen, ja. De trainer zegt elke week dat de volgende wedstrijd het belangrijkste is, maar na zaterdag komt er geen wedstrijd meer."

- Wat is jullie geheim?
"Je zag na de winterstop al dat het beter ging lopen. De selectie werd breder en de trainer kan nu keuzes maken. Verder zijn we na het trainingskamp als elftal naar elkaar toegegroeid. Ook de jongens die even teleurgesteld zijn omdat ze niet in de basis staan, staan er voor het elftal."

- Zaterdag was spannend...
"We speelden bij Westlandia en het was door de harde wind dwars over het veld een lastige wedstrijd. Iedereen had zich al verzoend met het idee van een verlenging toen René de Graaff prachtig de 0-1 binnen kopte."

- En nu Velo...
"Ja, voor mij is het bijzonder dat het bij Schipluiden is, want daar heb ik twee jaar gespeeld. Verder is het een niet te onderschatten ploeg, want zij hebben Nieuwenhoorn en Sparta uitgeschakeld. Wij moeten er zoals elke week alles aan doen en dan zien we hoever we komen. Ik vind wel dat wij op basis van de tweede seizoenshelft in de eerste klasse thuishoren."