Logo delftopzondag.nl
De schilderijen van Peter Schaareman (links) en Arshavin Mikail vertellen allemaal hun eigen verhaal.
De schilderijen van Peter Schaareman (links) en Arshavin Mikail vertellen allemaal hun eigen verhaal.

Expositie van schilderijen die een verhaal vertellen bij inloopcentrum de Jessehof

Schilderijen 'die een verhaal vertellen', allemaal in acrylverf. Die zijn tot en met 31 juli te bezichtigen bij inloophuis de Jessehof. De exposanten zijn Peter Schaareman en Arshavin Mikail.

Kleine voorwerpen
De eerste werd op de middelbare school al geïnspireerd door een klasgenoot, die hem science-fiction-achtige schilderijen liet zien. Peter vond dat toen zo mooi, dat hij ook gewoon is begonnen te schilderen. Eerst met plakkaatverf.
Peter schildert dus bijna al zijn hele leven. Hij gebruikt ook kleine voorwerpen, die een plaatsje krijgen in het schilderij. De verhalen die Peter in zijn schilderijen vertelt zijn heel persoonlijk. Het is ook boeiend om hem daarover te horen vertellen.

Kleuren en ogen
Arshavin komt oorspronkelijk uit het Koerdische deel van Syrië. Hij is al vijftien jaar in Nederland en schildert met veel kleuren. In zijn schilderijen zie je vaak een oog. Daarover zegt Arshavin: "Wat mensen je vertellen, wat je met je oor hoort, kun je niet altijd vertrouwen. Maar wat het oog ziet, is werkelijk. Als je goed kijkt, weet je alles. Je begrijpt meer met je ogen."

Mooie verhalen
De expositie bij inloopcentrum de Jessehof, het Interkerkelijk Diaconaal Centrum aan de Burgwal 50 in Delft, is een mooi overzicht van twee verschillende mensen, die bij hun schilderijen mooie verhalen kunnen vertellen.
Wie wil komen kijken, is welkom tijdens de openingstijden van de Jessehof. Zondag van 14.00 tot 16.00 uur, maandag en vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur en dinsdag, donderdag en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur.
Voor meer informatie: www.jessehof.nl.

Meer berichten