Afbeelding
Foto: Willem de Bie

Ruud Langeveld

vaste rubrieken

Mental coach, zanger in een popkoor, beginnend gitarist en bevlogen prater over de menselijke psyche.

1 Waarom wilde je hier op de foto?
Buurtcentrum 'de Vleugel' aan de Aart vd Leeuwlaan is de plek waar ik regelmatig presentaties geef over stress en met mensen daarover in gesprek ga, een mooie ontmoetingsplek.
2 Dit weekend is ook het weekend van Pinkpop, heb jij daar wat mee?
Ik ben een groot fan van dit festival, het is een prachtige ervaring om erbij te zijn: geweldige muziek en sfeer. Ik heb daar onder andere Kyteman gezien.
3 Wat doet muziek met je?
Muziek zorgt ervoor dat ik even alles kan loslaten en genieten van het moment. Dat doen we in onze complexe en jachtige samenleving vaak te weinig. Ik zing zelf in een koor, 'All Voices', en probeer gitaar te spelen, dat laatste valt niet mee…
4 Kunnen we je ergens zien en horen?
Op 22 juni is er een optreden van ons popkoor in theater Ludens in Voorburg. Dat samen zingen is fantastisch! De verschillende stemsoorten die elkaar aanvullen. We maken er een feestje van!
5 Kun je uitleggen wat een mental coach is en doet?
Soms ervaar je innerlijke weerstand bij de dingen die je wil bereiken. Wanneer die weerstand te groot is, loop je vast. Als mental coach help ik mensen de oorzaak van die weerstand aan te pakken.
6 Nog plannen dit pinksterweekend?
Dagje uit, bed & breakfast, lekker genieten samen met mijn partner die tweede Pinksterdag haar verjaardag viert.
7 Je schrijft ook boeken…
Voor mij werkt het goed om ervaringen op te schrijven. Na het overlijden van mijn vorige partner heeft dat mij ontzettend geholpen bij het verwerken hiervan. Het proces van het ziek zijn en het uiteindelijk overlijden heeft een enorme impact op alle betrokkenen. Ook heb ik een boek geschreven over een weeshuis in Nicaraqua. Als je daar wat langer bent, besef je pas echt hoe goed we het hier hebben.
8 Geboren in Den Haag, nu al weer lange tijd in Delft: bevalt dat?
Delft is echt mijn stad, ik vind het er heerlijk. Voor mij heeft het de allure van een grote stad, maar niet de omvang, de grootte is prettig overzichtelijk. De gezelligheid, iedereen kent iedereen. Plat Haags? Dat lukt nog wel…
9 Wat heb jij met voorbijgangers?
In de rol van voorbijganger ga ik met mensen in gesprek als ze met dingen zitten die ze in hun omgeving niet kwijt kunnen of willen. Mijn ervaring is dat alles klein begint. Erover praten met een onbekende die je spiegelt en de juiste vragen stelt, kan voorkomen dat het groot wordt.
10 Als ik burgemeester van Delft was dan…
Zou ik elke week bij een onbekende inwoner op bezoek gaan, gewoon zomaar iemand uitkiezen en dan daar naartoe. Mensen die zich niet laten horen, de zwijgende meerderheid, hebben toch vaak een hoop te vertellen. Dat zou ik als burgemeester willen horen.