<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Björnd Makelaardij

Wonen in een huis dat groter is dan je denkt in het Westerkwartier

DELFT - Voor iedereen die zijn eigen fijne stekje in het Westerkwartier wil hebben! Nu te koop gekomen is een leuke voormalige arbeiderswoning met als bouwjaar circa 1900.

In een rustige niet-doorgaande straat, waar het voor kinderen heerlijk spelen is. De huidige bewoners zijn Arjan en Janneke Meskers. Anderhalf jaar geleden werd dochter Fiene geboren en nu wonen ze met z'n drietjes. "Toen we het huis kochten kwam het uit de verhuur en wij hebben het helemaal laten vernieuwen. Echt alles was zo'n beetje scheef in deze woning", legt Arjan uit.
Behalve nieuwe wanden en een nieuw plafond, is er ook een nieuwe keuken geplaatst. Ook is de elektra compleet vernieuwd. "We hebben alle elektra en de groepenkast laten vervangen, bij de renovatie kwamen we nog stukken met katoen omweven stroomkabels tegen! En echt, ik had geen zin in brand. Daarnaast heeft elke kamer een kabel- en een vaste internetaansluiting gekregen, wel zo handig."
De bewoners hebben altijd de beschikking gehad over een extra grote tuin. Die kon een heel stuk worden uitgebreid, na de sloop van de achtergelegen school in 2002. "Zelf heb ik daarna een schuur gebouwd, met achteruitgang. De parkeerplaats daarachter is ideaal." En hij vervolgt: "Veel huizen in het Westerkwartier hebben een kleine tuin en geen vrij uitzicht aan de achterkant. Wij kunnen zelfs een stukje van de kerktoren zien."
De woning zelf is niet al te groot, maar wel functioneel en Arjan en Janneke hebben alle beschikbare ruimte goed benut. "Ook de zolder, die ik gebruik als studeerkamer. Daarvoor heb ik samen met mijn vader een vaste houten trap gebouwd", zegt Arjan.
Ze vinden de woning net iets te klein geworden nu ze een dochtertje hebben gekregen. "We vinden het heel jammer dat we onze mooie stek moeten verlaten. We hopen dat de volgende bewoners er met net zo veel plezier wonen als wij." Ze verhuizen naar een ééngezinswoning nabij het Hof van Delftpark. "Tja, we hebben hier leuke buren en er is nooit overlast. Een heel diverse buurt, met gezinnen zoals wij, maar ook studenten en mensen die er al dertig jaar wonen." In deze buurt hebben veel bewoners allemaal op hun eigen manier hun huis verbouwd. Hoewel de woning van Arjan en Janneke al helemaal 'af' is, zou je ook nog een opbouw kunnen maken. "Verder zou je nog de tuin in mogen bouwen, maar dat mag alleen begane grond zijn", legt hij uit. "Ideaal van hier wonen is natuurlijk ook de nabijheid van het centrum, dat is maar vijf minuten wandelen. En als er mensen op bezoek komen, dan is Delft CS zo vlakbij ook heel handig!"
De woning heeft een ruime woonkamer met een half open keuken voor. Deze is voorzien van een vier-pits-gasfornuis, een afzuigkap, een oven en een losse koel-vrieskast. In de uitbouw is een tussenhal met een deur naar de achtertuin. Helemaal achter een nette badkamer voorzien van een douche, een wastafel, een toilet en de wasmachine-aansluiting. "Heel praktisch ingedeeld dus, met een mooie keuken en ook een grote open ruimte op de eerste verdieping, met een wastafel en veel opbergruimte, die wij nu als slaapkamer gebruiken. Met uitzicht op de kerktoren. En er is nog een afzonderlijke slaapkamer, voor ons dochtertje. Van de open slaapkamer kun je met één wandje ook makkelijk een afgesloten slaapkamer maken."

Tuinstraat 26, Delft
Vraagprijs is 285.000 euro k.k.

Björnd Makelaardij
Oude Delft 103
2611 BD Delft
(015) 213 51 39
www.bjornd.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u gestemd voor Europese Parlementsverkiezingen ?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>