Te zien bij Nieuwsuur vanavond: een debat over de Europese Verkiezingen vanuit de Prinsenhof
Te zien bij Nieuwsuur vanavond: een debat over de Europese Verkiezingen vanuit de Prinsenhof

Debat Europese Verkiezingen in Prinsenhof

Algemeen

DELFT - Nieuwsuur zet de komende weken vol in op de Europese verkiezingen. Vandaag, maandag 13 mei, rond de start van de campagne, houdt Nieuwsuur in de Prinsenhof in Delft het eerste grote televisiedebat met twaalf Europese lijsttrekkers.

Het gaat om alle lijsttrekkers van partijen die momenteel in de Tweede Kamer vertegenwoordigd zijn en ook meedoen aan de Europese verkiezingen:

Dit zijn: Esther de Lange - CDA, Sophie in 't Veld - D66, Marcel de Graaff - PVV, Malik Azmani - VVD, Arnout Hoekstra - SP, Frans Timmermans - PvdA, Bas Eickhout - GroenLinks, Peter van Daalen - CU/SGP, Anja Hazekamp - PvdD, Derk Jan Eppink - FvD, Toine Manders - 50plus en Ayhan Tonca - Denk.

In Nieuwsuur debatteren zij om 22.00 uur op NPO2 in kleine gezelschappen van vier of vijf politici over verschillende thema's die centraal staan in de verkiezingsstrijd, zoals klimaat, arbeidsmigratie en vluchtelingen. De live-uitzending vanuit Delft wordt gepresenteerd door Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. (bron: NOS)