In juni zijn weer de leerlingoptredens van Rootz. (Foto: Liesbeth Bergen)
In juni zijn weer de leerlingoptredens van Rootz. (Foto: Liesbeth Bergen)

Plezier in muziek bij Rootz Muziekschool

kijk op de wijk

Ypenburg- Rootz muziekschool verzorgt muzieklessen en -cursussen voor kinderen, jongeren, volwassenen en senioren in Delft, Pijnacker en Nootdorp. Zo'n 700 leerlingen hebben momenteel les bij de 33 docenten van Rootz. In Delft is Rootz gevestigd op de Phoenixstraat in gebouw 'Delftstede' en ook in Pijnacker en Nootdorp heeft Rootz de beschikking over goed bereikbare leslocaties.

Op alle leslocaties is er bij Rootz nog plaats voor nieuwe gitaar- en (contra)basleerlingen (beginners en gevorderden). Ook voor lessen drums, saxofoon, zang en viool is vaak nog wel een mogelijkheid te vinden om direct te starten. De pianolessen zijn behoorlijk volgeboekt maar af en toe valt er nog wel een gaatje en ná de zomervakantie komen er weer meer plaatsen beschikbaar. De 14 pianodocenten bij Rootz zijn 'allround' en hebben een conservatoriumopleiding achter de rug. Bel even om te horen welke tijden beschikbaar zijn (tel 015-3694902). Of geef je alvast op om er zeker van te zijn dat je na de zomervakantie kunt starten.

Muziekplezier
Dat kinderen en jongeren veel plezier aan muziek beleven is bekend. Bovendien is het inmiddels ook bekend –o.a. door wetenschappers als Erik Scherder- dat het goed is voor de ontwikkeling van de hersenen om op jonge leeftijd met muzieklessen bezig te zijn. Maar ook senioren kunnen veel plezier beleven aan het musiceren. Steeds meer 60+ers zoeken na hun werkzame leven naar een plezierige tijdsbesteding en vinden deze in het leren bespelen van een instrument bij Rootz. Voor de allerjongsten biedt Rootz Muziekschool de cursussen 'Muziek op Schoot' en 'Muziek en Dansspetters'. "Muziek op Schoot" is een speelse muziekcursus voor baby's en peuters van 1-4 jaar (samen met een ouder, grootouder of verzorger). Halverwege de maand mei starten er op 2 ochtenden een korte serie van 6 keer; het is nog mogelijk om je hiervoor op te geven. 'Muziek en Dansspetters' (voor kleuters van 4-6 jaar) gaat in september weer van start.

Leerlingoptredens
Op zaterdag 15 juni zijn veel leerlingen uit Pijnacker en Nootdorp te zien en te horen op de locatie Pijnacker (CJMV gebouw). En op zondag 30 juni is het jaarlijkse grote leerlingenpodium in verschillende zalen in het Rietveldtheater in Delft. Meer informatie hierover komt binnenkort op www.rootzmuziekschool.nl. Ook vind je hier informatie over de lesmogelijkheden en kan je je aanmelden voor een 'kennismakingscursus'. Je bent bij Rootz van harte welkom!