Hausmagger
Hausmagger

Programma Westerpop bekend

cultuur

DELFT - Het programma van de 28e editie van Westerpop, is op Paaszaterdag bekend gemaakt, na de laatste voorronde van de Peter Tetteroo Bokaal in Delft. 

Sinds 2014 is het gratis toegankelijke Delftse popfestival verder gegaan als biënnale en vindt sinds 2016 plaats op een nieuwe locatie. 

Dat Westerpop in 2019 plaatsvind, is eigenlijk niet vanzelfsprekend. Het festival is dit jaar met zijn biënnale verplaatst naar de oneven jaren cyclus, om grote voetbaltoernooien tijdens het seizoen te ontlopen.

Muziekstijlen
Westerpop programmeert lokale, regionale, landelijke en internationale acts en bands. En dit in verschillende muziekstijlen. Op de komende editie zullen op twee podia in totaal 21 acts, acte de présance geven. Op vrijdag 19 juli zijn dat vanzelfsprekend vier gearriveerde Nederlandse bands op het hoofdpodium. Het festival is verheugd met o.a HAUSMAGGER, die met een afscheidstour bezig is en INDIAN ASKIN de band, die dit jaar ook op Pinkpop staat en de grote doorbraak, in het vooruitzicht heeft. Goed om te zien dat
ZUCO 103 met hun speciale mix van stijlen weer terug is om te zien en te beluisteren. Daarnaast strijden drie regionale bands om de Peter Tetteroo Bokaal op de PTB Stage. Op zaterdag 20 juli staan acht bekende Nederlandse en internationale bands op het hoofdpodium. Opvallende namen hier zijn de alom gewaardeerde RUBEN HEIN en SON MIEUX die met een nieuw album heel veel
aandacht krijgt, BLAUDZUN die weinig festivals doet deze zomer maar wel in Delft aanwezig is, MARTIJN FISCHER die met volledige band alle grote hits van Hazes geweldig vertolkt, WILD  ROMANCE, de begeleidingsband van wijlen Herman Brood, die met de
documentaire 'Buying the Band' en een nieuw album weer volledig in de schijnwerpers staan en de komst van de Amerikaan EVERLAST die met een show komt waarin de hits van zowel House of Pain als de grote hits van de man zelf, elkaar kruisen. Verwacht dus een show met een mix van bluesrock en hip hop, die uniek te noemen is. Uit Ierland komt de elektronische dance act LE GALAXIE, deze avond afsluiten.

Jonge opkomende bands
Het Stage Europe Network (SEN) podium biedt op zaterdag een plek aan zeven jonge opkomende Europese bands.  Een gevarieerde line-up, met opkomend talenten uit diverse Europese landen die garant staan voor kwaliteit, verrassing en enthousiasme.

Westerpop wordt georganiseerd door 230 vrijwilligers. Participanten zijn o.a: De Gemeente Delft, Stap in de Gouden Eeuw, Fonds 1818, Fonds Podium Kunsten en de Popunie. Het gratis toegankelijke Westerpop biedt ook straattheater, een festivalmarkt en een foodstreet aan en maakt tijdens de concerten gebruik van 'special effects'. 

Programma:
Vrijdag 19 juli 19:00-24:00 uur 
Mainstage: : HAUSMAGGER, THE OVERSLEPT, INDIAN ASKIN, ZUCO 103

Peter Tetteroo Bokaal Stage: The Arthurs, Dad's Amaryllo en Sonorous

Zaterdag 20 juli 13:00-24:00 uur
Mainstage: RISE OF THE WOOD, RUBEN HEIN, BLAUDZUN, MARTIJN FISCHER ZINGT HAZES, the WILD ROMANCES, SON MIEUX, EVERLAST-Whitey Ford's House of pain (USA) en LE GALAXIE (IE).

Stage Europe Network: Lester Blackfield (NL), Michel Reyson (Ger), OY Sound System (UA), Inger (EE), Blóðmör (IS) Hollow Gram (FR).

Entree: gratis 

Locatie: Sportterrein Stanislas College, aan het Molenhuispad in Delft, op loopafstand van Delft Centraal Station.
Meer informatie over Westerpop en de programmering + puike video's, is te volgen via de site van het festival: www.westerpop.nl
 

Indian Askin
Blaudzun
Wild Romance
Everlast
Sfeerfoto van Westerpop 2018
René Steijger met de poster van Westerpop 2019