Roy Mosterdijk wil alleen goede instrumenten verkopen.
Roy Mosterdijk wil alleen goede instrumenten verkopen. "Voor rotzooi ben ik allergisch." (Foto: EvE)

Guitar Shop Delft: daar zit al zeven jaar muziek in

kijk op de wijk

DELFT - Een goede gitaar, snaren of een vette versterker: Guitar Shop Delft op de Nieuwe Langendijk nummer 15 is dé plek waar je als muzikant terecht kunt.

Dit jaar is het alweer zeven jaar geleden dat Boy Mosterdijk de gitaarwinkel overnam. "De vorige eigenaar, Jan Morien, heeft hier ook ruim zeven jaar gitaren verkocht", vertelt Boy. Indertijd was Boy zelf wel gitarist, maar had hij verder nog weinig ervaring in de muziekbranche. "Ik ben eigenlijk elektrotechnicus", legt hij uit. "Gitaarspelen was mijn hobby, en ik heb er mijn beroep van gemaakt." Toch is Boy's oorspronkelijke stiel niet helemaal verdwenen, integendeel: nog dagelijks is hij met apparatuur in de weer, want naast het verkopen van instrumenten en toebehoren kun je bij hem ook terecht voor reparatie van en onderhoud aan geluidsapparatuur zoals gitaarversterkers. Dat werk zou hij ook niet willen missen: "Ik ben geen doorsneewinkelier. Repareren is echt een must voor mij."

Gitaarspeciaalzaak
Versterkers, effectapparatuur, effectpedalen en andere apparatuur, je vindt het dan ook volop in de winkel en Boy kan er je van alles over vertellen. Maar bovenal is Guitar Shop Delft dat wat de naam zegt, een echte gitaarspeciaalzaak, waar zowel de beginnende gitarist als de gevorderde speler iets van zijn of haar gading kan vinden, zowel akoestisch, semi-akoestisch als elektrisch. "Ik heb voordelige instapmodellen van bijvoorbeeld Morgan. Die kosten rond de honderd Euro", aldus Boy. "Goedkoop, maar met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Rotzooi verkoop ik niet, daar ben ik echt allergisch voor." De gevorderde speler komt bij Guitar Shop Delft goed weg met gitaren van bijvoorbeeld Ibanez, Blueridge en Tanglewood. "Middenmoters in de prijsklasse rond de 500 Euro. Wie echt (semi)professioneel voor de dag wil komen kan bij Guitar Shop Delft kiezen voor echte high-end merken als PRS (elektrische gitaren), Martin en Maybach. "Maybach kan zich echt meten met de custom shops van de topmerken", verzekert Boy.

Accessoires
Naast allerlei gitaren vindt je bij Guitar Shop Delft nog tal van andere instrumenten, zoals een uitgebreide collectie ukeleles. "Best wel populaire muziekinstrumenten", aldus Boy. "Ook toeristen vinden het leuk om ze als souvenir mee te nemen. Verder heeft Boy ook basgitaren, mandolines en zelfs een viool in huis. Plus een snuffelkist met ritme-instrumenten, drumstokken en hebbedingetjes. En natuurlijk ben je ook voor accessoires als gitaarbanden, hoezen, snaren, een capo, plectrums, kabels, tuners en zelfs gehoorbeschermers bij Boy aan het goede adres. Kom gerust eens kijken en luisteren in de winkel, of kijk op www.guitarshopdelft.nl.